Formaţia The Manhattan Transfer concertează la Bucureşti

Formaţia The Manhattan Transfer, laureată a mai multor premii Grammy şi, totodată, una dintre cele mai longevive prezenţe pe scena jazz-ului internaţional, se va afla pentru prima dată în România, pentru un concert de fusion vocal jazz, ce va avea loc în Capitală, la Sala Palatului, pe 6 noiembrie.

182 afișări
Imaginea articolului Formaţia The Manhattan Transfer concertează la Bucureşti

Formaţia The Manhattan Transfer concertează la Bucureşti (Imagine: www.manhattantransfer.net)

Potrivit unui comunicat al organizatorilor - Emagic -, Tim Hauser, Erin Dickins, Marty Nelson, Gene Pistilli şi Pat Rosalia sunt cei care au pus bazele grupului The Manhattan Transfer, la începutul anilor '70, în New York. Tim Houser este singurul membru prezent şi astăzi în componenţa trupei, care a suferit mai multe schimbări de-a lungul timpului.

Au început să cânte prin numeroase cluburi, săli de spectacole şi cabaret, devenind în foarte scurt timp una dintre principalele atracţii de muzică live ale New Yorkului. A urmat debutul discografic cu un album onomim care avea să le aducă membrilor trupei un succes mai mare decât s-ar fi aşteptat. După mai multe apariţii în emisiuni TV de varietăţi şi divertisment, The Manhattan Transfer a fost invitată să devină gazda propriului show de televiziune, ce urma să fie difuzat săptămânal pe CBS. Curând, şi Europa avea să fie cucerită de farmecul grupului american, următoarele două albume, "Coming Out" şi "Pastiche", aducându-le şi primele poziţii de top în clasamentele europene, "Chanson D'amour" fiind una dintre cele mai ascultate piese la radiourile din Marea Britanie şi Franţa.

În 1978 a avut loc ultima schimbare în componenţa trupei, Tim Houser continuând să scrie povestea The Manhatten Transfer alături de Janis Siegel, Cheryl Bentyne şi Alan Paul. "Extensions", primul album lansat în noua formulă, le-a adus celor patru membri şi primul premiu Grammy din carieră, pentru cea mai bună reprezentaţie de fusion jazz, cu piesa "Birdland". Acesta era doar începutul, pentru că, un an mai târziu, The Manhattan Transfer urma să scrie istorie devenind prima trupă ce câştiga două premii Grammy la două categorii diferite: "cea mai bună reprezentaţie pop", pentru "Boy From New York City", şi "cea mai bună reprezentaţie jazz", pentru "Until I Met You (Corner Pocket)", ambele fiind incluse pe cel de-al cincilea album de studio, intitulat "Mecca for Moderns".

The Manhattan Transfer a continuat să stabilească noi recorduri, primind de două ori consecutiv premiul Grammy la categoria "cea mai bună interpretare vocală jazz", cu piesele "Route 66" şi "Why Not". A urmat albumul "Vocalese", pentru care grupul a primit nu mai puţin de 12 nominalizări la premiile Grammy din 1985, fiind devansat la momentul respectiv doar de Michael Jackson, cu albumul "Thriller".

Stilul muzical al trupei evoluează odată cu timpul, noi influenţe făcându-şi loc în albumele ei, care continuau să uimească publicul de jazz: "Brasil", "The Offbeat of Avenues", "Swing", "The Spirit of St. Louis", "Vibrate". Cel mai recent material, "The Chick Coreea Songbook", este un tribut adus muzicianului american Chick Corea, el însuşi fiind prezent pe una dintre piesele albumului, intitulată "Free Samba". De altfel, artistul nu este singurul care a colaborat cu membrii The Manhattan Transfer pentru acest material, lor alăturându-li-se şi alţi muzicieni celebri, precum Airto, Scott Kinsey, Gary Novack, Steve Hass, Alex Acuna, Jimmy Earl, John Benitez şi Christian Mcbride.

Peste 25 de albume şi nu mai puţin de 12 premii Grammy sunt doar două dintre reperele unei cariere impresionante pe care The Manhattan Transfer a construit-o în aproape patru decenii de muzică. Devenit unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale genului, The Manhattan Transfer a reuşit să-şi construiască în timp un renume care pe scena jazz-ului a reprezentat întotdeauna garanţia unui spectacol fascinant, fiecare reprezentaţie live fiind o veritabilă demonstraţie de virtuozitate muzicală. În toamna acestui an, publicul român va avea şansa să descopere, live, magia unui show The Manhattan Transfer, pe 6 noiembrie, la Sala Palatului.

Biletele pentru acest eveniment vor putea fi achiziţionate începând de miercuri, din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau online, de pe www.myticket.ro şi din reţeaua www.biletoo.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă: 85 de lei, 105 lei, 135 de lei, 165 de lei şi 205 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici