Video FOTO VIDEO Unică în lume. Specia gecko „satanic”, un dragon în miniatură

  • Şopârla gecko „satanic” este o specie aparte.
  • Maestră a deghizărilor, şopârla gecko are coada în formă de frunză „căzută”.
1036 afișări

Micuţa reptilă trăieşte doar pe insula Madagascar, chiar lângă coasta de sud-est a Africii.

Specia apare într-o varietate de culori, inclusiv nuanţe de violet, portocaliu, cafeniu şi galben, dar este adesea pestriţă, cu mici puncte negre pe partea inferioară care ajută la distingerea sa de specii similare.
 
Gecko-ul „satanic” are solzi aderenţi sub „degetele” de la mâini şi de la picioare şi gheare puternice şi curbate ce le permit să se deplaseze cu pricepere pe orice suprafaţă.
 
Micuţa reptilă este expertă în evitarea prădătorilor, nu doar prin mimetismul lor incredibil, ci şi printr-o serie de comportamente: îşi poate „subţia” corpul pentru a reduce umbra făcută, îşi poate deschide larg maxilarele pentru a arăta o gură înfricoşătoare, de un roşu aprins, şi îşi poate pierde în mod voluntar coada pentru a păcăli un prădător.
 
Şopârla nu are pleoape, ci doar un înveliş transparent peste ochi, aşa că îşi foloseşte limba lungă pentru a şterge praful sau resturile care îi intră în ochi.
 
Descrisă pentru prima dată în 1888 de către George Albert Boulenger, se crede că Uroplatus phantasticus este cea mai mică specie din familia gecko Uroplatus.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici