GALERIE FOTO | Cum a devenit satul Richiş magnet pentru turiştii străini: "Am o viaţă bună aici, mult mai bună decât în Germania"

Pentru mulţi turişti străini bătrânul sat transilvănean Richiş a devenit o a doua casă. Mulţi şi-au pus economiile la bătaie şi şi-au cumpărat locuinţe vechi pe care le-au reamenajat ca să aibă tot confortul. Pe lângă români şi câteva familii de saşi, aici trăiesc zeci de nemţi, francezi, olandezi, italieni, elveţieni, lituanieni şi americani.

3574 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO | Cum a devenit satul Richiş magnet pentru turiştii străini: "Am o viaţă bună aici, mult mai bună decât în Germania"

Cum a devenit satul Richiş, magnet pentru turiştiI străini: "Am o viaţă bună aici, mult mai bună decât în Germania"

 
Noii locuitori îl consideră un loc fermecător, care le aminteşte de copilărie. Au deschis la Richiş mai multe magazine, dar şi un centru infoturistic. Vara şi primăvară au loc brunch-uri cu produse tradiţionale şi un festival de literatură. P
 
Şoţii Schmid sunt din Munchen, iar în urmă cu doi ani şi jumătate, fiul lor i-a îndemnat să viziteze satul, denumit pe vremuri satul celor bogaţi. Aşa este şi în prezent, după ce străinii s-au îndrăgostit iremediabil de acest loc şi au fost atenţi să dezvolte aici o comunitate strânsă şi puternică. “Richiş e a două casă pentru mine. Am o viaţă bună aici cu soţia mea, mult mai bună decât în Germania”, a declarat Heribert Schmid.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici