"Generaţia Google" îşi pierde creativitatea şi îndemânările. Previziunile sumbre ale unui inventator de top

Unul dintre inventatorii de top din Marea Britanie, Trevor Baylis, preconizează că membrii "Generaţiei Google", tinerii care se bazează pe internet pentru orice, îşi pierd din creativitate şi îndemânare.

450 afișări
Imaginea articolului "Generaţia Google" îşi pierde creativitatea şi îndemânările. Previziunile sumbre ale unui inventator de top

"Generaţia Google" îşi pierde creativitatea şi îndemânările. Previziunile sumbre ale unui inventator de top

În vârstă de 75 de ani, el crede că generaţia următoare de inventatori nu va exista pentru că tinerii nu mai pot face nimic doar cu mâinile lor.

"Copiii trebuie învăţaţi să facă lucruri cu mâna lor, şi nu să fie dependenţi de telefonul mobil sau de computer. Ar trebui să utilizeze computerele, dar sunt prea mulţi oameni care îşi petrec toată ziua în faţa laptop-urilor. Sunt dependenţi de căutările pe Google. Mulţi copii vor avea "creierul mort" dacă vor deveni atât de dependenţi de internet pentru că nu vor putea să facă lucruri în modul tradiţional", a spus el.

Baylis, decorat cu Ordinul Imperiului Britanic în 1997,  menţionează că a început să inventeze încă de la şase ani. El consideră că în şcoli ar trebui să fie obligatorii proiecte de îndemânare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici