George Clooney s-a alăturat tatălui său la o dezbatere pe teme jurnalistice

Actorul american George Clooney s-a alăturat tatălui său, veteranul jurnalist Nick Clooney, la o dezbatere pe teme jurnalistice organizată la un muzeu din Statele Unite, în cadrul căreia a fost proiectat şi filmul său "Noapte bună şi noroc" (2005),  informează accesshollywood.com.

12 afișări
Imaginea articolului George Clooney s-a alăturat tatălui său la o dezbatere pe teme jurnalistice

George Clooney s-a alăturat tatălui său la o dezbatere pe teme jurnalistice

Clooney, în vârstă de 47 de ani, a regizat şi scris scenariul pentru această peliculă inspirată din viaţa jurnalistului Edward R. Murrow. Tatăl lui Clooney, jurnalistul Nick Clooney, foloseşte acest film ca material didactic, în timpul prelegerilor pe care le ţine la American University.

George Clooney a acceptat să se alăture tatălui său la una dintre aceste prelegeri, susţinută, în faţa studenţilor, absolvenţilor şi a altor invitaţi, la Newseum, un muzeu dedicat ştirilor şi informaţiilor.

Nick Clooney a declarat cu această ocazie că este important pentru el ca elevii lui să poată învăţa lucruri utile din filmul realizat de fiul său.

"Nu îmi pasă de asta", a răspuns George Clooney.

"Nu îmi pasă de acest puşti! Sora lui este extraordinară", a replicat Clooney senior.

"Întotdeauna am vrut să fiu adoptat, dar n-am găsit pe nimeni", a răspuns Clooney junior, stârnind râsete în rândul publicului.

George Clooney a declarat că a crescut auzind vorbindu-se despre Murrow, iar familia lui se mândreşte cu modul în care jurnaliştii au împidicat guvernul american să comită erori în timpul paranoiei sociale ce cuprinsese America în 1950, referitoare la pericolul comunist. Clooney a mărturisit că îşi dorise să facă un film care să le permită oamenilor să urmărească o "poveste cu adevărat bine scrisă despre a patra putere din stat".

Clooney, un militant activ împotriva războiului din Irak, a declarat, totodată, că a simţit multă presiune în acea perioadă, simţindu-se obligat să realizeze un film bun, deoarece existau multe voci care susţineau că actorii de la Hollywood se implicau prea mult în politică.

Familia Clooney provine din Kentucky, unde Nick Clooney a lucrat ca prezentator de ştiri, la un post de televiziune, înainte de a se muta, pe rând, în Cincinnati, Salt Lake City şi Los Angeles. El a deţinut şi o rubrică permanentă la un ziar din Cincinnati.

Filmul "Noapte bună şi noroc!" a primit şase nominalizări la premiile Oscar.

Clooney a interpretat numeroase roluri memorabile, precum cele din "Marea hoinăreală", "Regii deşertului", "Syriana", pentru care a fost recompensat cu premiul Oscar, "Ocean's Eleven - Faceţi jocurile!" şi "Misterele Berlinului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici