George Michael, în primul turneu nord-american din ultimii 17 ani

Cântăreţul britanic George Michael a anunţat că va pleca în primul său turneu în America de Nord din ultimii 17 ani, care va debuta pe 17 iunie, la San Diego, o continuare a turneului european "25 Live".

21 afișări
Imaginea articolului George Michael, în primul turneu nord-american din ultimii 17 ani

George Michael, în primul turneu nord-american din ultimii 17 ani (Imagine: Mediafax Foto)

Partea nord-americană a turneului "25 Live" va cuprinde 22 de concerte.

Biletele vor fi puse în vânzare pe 6 aprilie, cel mai scump ajungând la 175 de dolari.

Cu toate că, la nivel internaţional, Michael se bucură încă de renume, reputaţia sa în Statele Unite a pălit în ultima decadă, deşi cel mai recent album al său, "Patience" (2004), a reuşit să ajungă pe locul 12 în topurile muzicale, după ce artistul l-a promovat în emisiunea lui Oprah Winfrey.

George Michael, în vârstă de 44 de ani, este autorul melodiei "Careless Whisper", unul dintre cele mai mari succese ale anilor '80. Şi-a început cariera muzicală în duetul pop "Wham!", iar în 1987 a înregistrat primul său album solo, "Faith". Albumele sale s-au vândut în 85 milioane de exemplare. Cântăreţul are la activ 11 single-luri şi 7 albume care au câştigat primul loc în topurile britanice şi 6 single-luri care au câştigat primul loc în topurile americane. În 2004, Michael a fost declarat artistul britanic cel mai difuzat la radio din ultimii 20 de ani.

Cel mai recent, "Patience", s-a situat în topul celor mai bine vândute albume din Marea Britanie, la lansarea sa pe piaţă în 2004.

În februarie 2005, Michael a anunţat că se retrage de pe scena muzicii pop. Totuşi, în aprilie 2006, George Michael a anunţat că în luna septembrie este programat primul său turneu din ultimii 15 ani, prin care vrea să sărbătorească 25 de ani de carieră în muzica pop, intitulat "25 Live"

Partea europeană a turneului a cuprins 80 de spectacole în 12 ţări, adunând aproximativ 1,3 milioane de fani. În cadrul turneului, George Michael a ajuns şi la Bucureşti, pe 31 mai 2007.

Turneul nord-american va promova un album dublu, al doilea din cariera lui George Michael. Albumul dublu, intitulat "Twenty-Five", va fi lansat în SUA pe 1 aprilie, la zece ani după ce Michael a scos pe piaţă retrospectiva "Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici