GESTUL făcut de o femeie ca să nu renunţe la cele 40 de pisici: "Recunosc, sunt sclava lor" - VIDEO

O femeie de 67 de ani este atât de ataşată de cele 40 de pisici persane pe care le îngrijeşte de aproape jumătate de secol şi le duce la expoziţii în toată lumea, încât a recurs la un gest radical atunci când i s-a cerut să hotărască dacă vrea să păstreze mulţimea de feline.

766 afișări
Imaginea articolului GESTUL făcut de o femeie ca să nu renunţe la cele 40 de pisici: "Recunosc, sunt sclava lor" - VIDEO

Gestul pe care l-a făcut o femeie de 67 de ani ca să nu renunţe la cele 40 de pisici: "Recunosc, sunt sclava lor" (Imagine: Hepta)

Marlene Howes, din Marea Britanie, a devenit celebră în toată lumea când vine vorba de concursurile pentru feline, pisicile ei făcându-şi un obicei din a câştiga la astfel de evenimente, scrie Daily Mail.

Totuşi, îngrijirea a 40 de pisici persane are costurile ei, atât financiare, cât şi personale, după cum admite Marlene, în vârstă de 67 de ani. Pensionara cheltuieşte peste 700 de lire (aproximativ 830 de euro) în fiecare lună ca să le ofere animalelor un tratament regesc.

"Tot ce fac este pentru pisici. Primesc cea mai bună mâncare şi dorm în cele mai bune paturi. Domnesc peste casă, grădină şi câmpurile din spate", povesteşte Marlene, adăugând: "Recunosc, sunt sclava pisicilor mele - aş face orice pentru ele şi sunt foarte răsfăţate. Au un stil de viaţă pe care cele mai multe pisici şi l-ar dori".

Obsesia i-a schimbat viaţa lui Marlene pe plan personal, ea fiind nevoită să aleagă între pisici şi soţ. "Am ajuns în punctul în care soţul mi-a spus, mai mult sau mai puţin, că am de ales între el şi pisici, iar eu le-am ales pe ele", a spus femeia.

Soţul era de părere că Marlene investea prea mult timp şi prea mulţi bani pentru pisici, aceasta spunând că decizia nu a fost una grea: "Pisicile sunt viaţa mea."

Crescutul pisicilor este o tradiţie în familia britanicei. Mama ei, Barbara Patch, a fost, de asemenea, unul dintre crescătorii de vază de pisici persane. Când aceasta a murit în 2004, Marlene a luat pisicile în grija ei.

"Mama mea şi cu mine am mers prin toată lumea ca să ne arătăm pisicile. (...) 40 de pisici înseamnă mult, dar merită. Ne-am înţeles verbal ca eu să folosesc banii pe care mi i-a lăsat ca să am grijă de pisici. Îi folosesc ca să plătesc cheltuielile de întreţinere a lor - chitanţe de la veterinar, mâncare, nisip, astfel de lucruri", a explicat femeia.

Marlene, care spune că mama ei ar fi vrut ca pisicile sale să aibă în continuare o viaţă de lux, a primit prima pisică în dar de la Barbara la vârsta de şapte ani, punct din care a început obsesia pentru prietenele ei necuvântătoare.

Britanica se mândreşte cu standardele înalte pe care le menţine în îngrijirea celor 40 de feline, fiind de părere că toate premiile câştigate în Marea Britanie şi Europa compensează pentru investiţiile făcute de-a lungul timpului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici