Gorillaz va pleca în primul turneu mondial din istoria trupei

Grupul Gorillaz, înfiinţat de Damon Albarn, solistul trupei britanice Blur, va pleca în primul turneu mondial din istoria formaţiei, în partea a doua a acestui an, informează bbc.co.uk.

37 afișări
Imaginea articolului Gorillaz va pleca în primul turneu mondial din istoria trupei

Gorillaz va pleca în primul turneu mondial din istoria trupei (Imagine: Mediafax Foto)

Grupul Gorillaz va susţine 20 de show-uri în Statele Unite ale Americii, 10 concerte în Europa - din care două la O2 Arena din Londra -, iar apoi se va îndrepta spre Asia şi spre Australia, unde va concerta în şapte oraşe.

Unele dintre concertele din Marea Britanie anunţate anterior vor fi anulate sau reprogramate pentru a face loc în calendarul grupului show-urilor din Brighton (Marea Britanie) şi Antwerp (Belgia).

Spectacolele din Glasgow, Newcastle şi Milano au fost anulate din acelaşi motiv.

Cel de-al treilea album al grupului Gorillaz, intitulat "Plastic Beach", care dă şi numele acestui turneu mondial, a fost lansat în luna martie şi a ajuns pe locul al doilea în topurile muzicale britanice.

Trupa Gorillaz a cântat în iunie la festivalul de la Glastonbury, unde a fost cap de afiş, după ce rockerii de la U2 şi-au anulat prezenţa la eveniment din cauza recentei operaţii la spate la care a fost supus solistul grupului, Bono.

Gorillaz este un proiect britanic compus din 4 personaje virtuale: 2D, Murdoc, Noodle şi Russell. Trupa a fost creată de Damon Albarn şi Jamie Hewlett. Lor li s-au alăturat DJ Dan "The Automator" Nakamura şi rapper-ul Del Tha Funkee Homosapiens. Mixând cu succes ritmuri de hip hop cu cele de pop, reggae şi influenţe folclorice din Orientul Mijlociu, cărora le-au fost asociate o serie de personaje de desene animate, trupa Gorillaz a înregistrat câteva succese notabile, precum piesele "Clint Eastwod" şi "Feel Good Inc."

Primul album al formaţiei, "Gorillaz" (2001), s-a vândut în peste trei milioane de exemplare. Al doilea, "Demon Days" (2005) a depăşit 4,5 milioane de copii.

Gorillaz a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai de succes formaţie virtuală din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici