- Home
- Life-Inedit
- (06.10.2014, 12:01)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Imagini inedite: Erupţia unui vulcan, surprinsă cu ajutorul unei drone - VIDEO
Vulcanul Bardarbunga din Islanda, care a început să erupă la sfârşitul lunii august, a oferit un adevărat spectacol al naturii, împroşcând lavă în aer şi acoperind regiunea cu o pătură de cenuşă.
785 afișări

Imagini inedite: Erupţia unui vulcan, surprinsă cu ajutorul unei drone
Cu ajutorul unei drone, un realizator de film şi un regizor au reuşit să surprindă imagini din timpul erupţiei vulcanice, scrie Daily Mail.
Vulcanul este format dintr-un crater adânc de 700 de metri, ascuns sub gheaţă, de-a lungul căreia se află numeroase fisuri, pe unde au loc erupţiile. Fisurile se întind pe distanţe de zeci de kilometri, în mai multe direcţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Taxi, du-mă la Dubai. Orașul vrea să lanseze un serviciu de transport zburător până în 2026
-
Războiul din Ucraina, ziua 586. Se duc iarăşi bătălii grele la Bahmut / Lansează Rusia o nouă ofensivă? / Joe Biden nu lasă din braţe Ucraina, după ce Congresul a evitat o paralizie bugetară / Miniştrii de Externe ai UE se adună la Kiev
-
România a cumpărat două nave „vânător de mine” britanice, la mâna a doua, HMS Blyth şi HMS Pembroke. Preţul este trecut la „secret comercial”
-
Katalin Kariko şi Drew Weissman, pionierii vaccinurilor ARNm împotriva COVID-19, au câştigat premiul Nobel pentru Medicină 2023
Imaginile filmate cu ajutorul dronei au fost surprinse pe 20 septembrie de Eric Cheng şi Ragnar Th. Sigurdsson. Drona cu care a fost realizată filmarea costă 750 de lire sterline, poate comunica prin WI-FI pe o distanţă de 1.000 de metri şi poate zbura continuu 25 de minute.
Erupţia care a început în luna august ar putea dura un an. La o zi după filmare, regiunea a fost acoperită de lavă.
Vulcanul Bardarbunga, situat sub cel mai mare gheţar din Islanda, cu o înălţime de circa 2.000 de metri, este considerat suficient de periculos pentru a ameninţa, în cazul unei erupţii, traficul aerian din nordul Europei şi Atlanticul de Nord, aşa cum a fost la erupţia vulcanului Eyjafjallajokull în 2010.





Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe