Video Imagini rare cu diavolul de mare gigant Manta Ray

  • Diavolul de mare este o creatură gigantică şi enigmatică.
  • Pe cât de mare e, pe atât de graţioasă şi blândă cu cei curioşi.
14037 afișări
Un diavol de mare pluteşte elegant, sub privirile exaltate ale turiştilor. Este prietenos şi curajos, lăsându-se admirat.
 
Două specii sunt recunoscute: Manta hamiltoni (Pacific manta ray) care migreaza si Manta alfredi (Prince Alfred manta ray), documentate în anul 1868, conform Britannica.com.
 
Diavolii de mare sunt blânzi şi tolerează prezenţa turiştilor şi a scafandrilor. Numele înspăimântător vine de la marinarii din trecut, care, la vederea „coarnelor” lor, s-au temut de ei. 
 
Coada lor, ca un bici, este asemănătoare cu cea a pisicii de mare, dar infovensivă, fără ghimpe. Au aripi, pectorali şi lobi prelungiţi, o gură mare, dinţi micuţi, doar pe maxilarul inferior. Corpul lor cartilaginos este protejat doar de o piele mai dură.
 
Cel mai impresionant exemplar cunoscut a măsurat peste 7,6 metri şi a cântărit circa 1.300 kg.
 
Diavolii de mare sunt singuratici şi plimbăreţi, preferând zonele de lângă coastă şi apele calde. Din când în când, fac o vizită şi lângă recif. Cei mai mulţi trăiesc în regiunile temperate sau tropicale din Oceanul Pacific, Atlantic şi Oceanul Indian. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici