Încă un monolit metalic, descoperit în România. Obiectul misterios a apărut la malul mării, pe plaja Vadu din judeţul Constanţa

  • Seria monoliţilor misterioşi continuă în România, cu un nou exemplar descoperit în judeţul Constanţa.
  • De data aceasta, monolitul de la Vadu iese în evidenţă printr-o inscripţie neobişnuită pe una din feţe.
  • Este al doilea monolit care apare fără nicio explicaţie în România, după cel din Piatra Neamţ.
21889 afișări
Imaginea articolului Încă un monolit metalic, descoperit în România. Obiectul misterios a apărut la malul mării, pe plaja Vadu din judeţul Constanţa

Nu se ştie care le e scopul şi nici cine se află în spatele ideii originale. Dar săptămână de săptămână, apar tot mai multe dovezi că monoliţii metalici iubesc să se plimbe...Cel puţin pe teritoriul României, unde un al doilea astfel de obiect a fost descoperit zilele trecute, la puţin timp după dispariţia celui din Piatra Neamţ.

Traseul monoliţilor pare unul cât se poate de turistic. Dacă prima oară a fost amplasat la munte, acum s-a mutat la mare, pe plaja Vadu din judeţul Constanţa.

Trebuie menţionat însă că nu este vorba despre un singur obiect, ci despre mai multe replici ale exemplarului original, care a dat startul „epidemiei” de monoliţi cu două săptămâni în urmă, în Utah, Statele Unite ale Americii. De altfel, nici acesta nu este 100% autentic, întrucât se inspiră masiv dintr-o scenă celebră a filmului lui Stanley Kubrick, „2001: A Space Odyssey” (1968). Ulterior, un alt monolit din metal a apărut pe vârful unui munte din California, iar altul a „răsărit” tocmai în faţa unui magazin de dulciuri din Pittsburgh, Pennsylvania.

Nici Marea Britanie nu a scăpat de invazia monoliţilor. Duminică, englezii care se plimbau pe plaja Compton au dat peste structura bizară care oglindea apele mării.

Şi totuşi, care este povestea acestor monoliţi care nici măcar nu au un nume propriu, cu ajutorul căruia să fie identificaţi? Apar şi dispar peste noapte, lăsând în urmă priviri nedumerite, dar şi hohote de râs. Se pare că mulţi internauţi gustă gluma monoliţilor „plimbăreţi” şi contribuie cu noi ipoteze despre originea lor. Sunt şi conturi de Instagram dedicate obiectelor pe care unii le-au luat, iniţial, drept OZN-uri.

Dacă există o explicaţie mai complexă în spatele ideii monoliţilor metalici care fac înconjurul lumii, rămâne de văzut.

FOTO: Plaja Compton, UK, sursa Profimedia

FOTO: Pittsburgh, Pennsylvania, SUA, sursa Profimedia

FOTO: Piatra Neamţ, România, sursa Profimedia

FOTO: Utah, SUA, sursa Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici