INIŢIATIVĂ CONTROVERSATĂ: Zeci de grăsuţe au pozat în bikini în semn de protest faţă de măsurile ideale 90-60-90 - GALERIE FOTO

Într-o perioadă în care modelele Victoria's Secret sunt văzute ca un ideal feminin, 31 de femei au postat imagini cu ele în costume de baie pentru a dovedi contrariul. Printr-o galerie denumită “fatkini” (un joc de cuvinte între “fat” – gras şi bikini), fetele măsura XXL au încercat să protesteze faţă de obsesia societăţii de astăzi privind silueta slim.

10517 afișări
Imaginea articolului INIŢIATIVĂ CONTROVERSATĂ: Zeci de grăsuţe au pozat în bikini în semn de protest faţă de măsurile ideale 90-60-90 - GALERIE FOTO

INIŢIATIVĂ CONTROVERSATĂ: Zeci de grasuţe au pozat în bikini în semn de protest faţă de măsurile ideale 90-60-90 - GALERIE FOTO

"Cultura noastră este obsedată de "corpul gata pentru a fi prezentat pe plajă", astfel încât ideea că o persoană de talia mea ar putea poza în costum de baie, nu mai spunem nimic de bikini, este de-a dreptul şocantă pentru mulţI", a scris Gabi Gregg, iniţiatoarea proiectului pe site-ul xojane.com.

GALERIE FOTO

O pereche de bikini a ajuns să inspire atât groază, cât şi veneraţie pe măsură ce societatea noastră hrăneşte idealurile de perfecţiune fizică prin intermediul revistelor care încurajează femeile să fie pregătite pentru a purta bikini pe perioada verii, scrie Daily Mail.

"Ştiu, din proprie experienţă, cât de inspirat te poţi simţi să vezi oameni care arată la fel ca tine şi care se simt plini de încredere şi fericiţi pe plajă îmbrăcaţi cu altceva decât un costum de baie într-o singură piesă, cu motive hawaiene", a mai scris Gabi Gregg.

Comentariile apărute pe site după postarea imaginilor au fost şi laudative, dar şi critice. Într-o postare ulterioară pe Twitter, Gabi Gregg a scris: "Sunt deja deranjată de unele comentarii şi sunt conştientă de faptul că lucrurile s-ar putea înrăutăţi pe măsură ce publicul va afla de existenţa acestui articol".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici