Kultur Shock revin în România, la festivalul Stufstock

Formaţia Kultur Shock şi-a confirmat participarea la cea de-a şasea ediţie a festivalului Stufstock, care va avea loc între 14 şi 16 august, în Vama Veche, informează organizatorii evenimentului.

20 afișări
Imaginea articolului Kultur Shock revin în România, la festivalul Stufstock

Kultur Shock revin în România, la festivalul Stufstock

Publicul de la Vama Veche va înfrunta vineri, 15 august, un şoc cultural - punk rock, muzică ţigănească, teme balcanice, din Statele Unite şi Japonia.

Cei şase membri ai trupei acoperă trei continente, însă cu toţii se definesc la intersecţia a două lumi - aceea a culturii de origine şi aceea în care trăiesc acum, în SUA, ca staruri punk. Din 1996, de când există Kultur Shock, au muncit din greu ca să producă acum pe scenă ceea ce ei numesc "monstrul" muzical, adică acest amestec inedit de stiluri şi culturi.

În 1996, membrii trupei au început să cânte acustic, mai degrabă în jam sessions şi fără a se lua ei înşişi în serios. În 1997 se alătură celebrei Joan Baez pentru Lodo Music Festival din Denver, după care au urmat-o şi în turneul din 1997.

După acest turneu, ei au continuat să cânte acustic, în discrepanţă cu mesajul care era mult mai sonor. Pentru publicul amator de world music, combinaţia s-a dovedit greu de digerat. Finalul inevitabil al relaţiei a însemnat excluderea lor din familia muzicală cu care devenise clar că nu se potriveau.

În 1998, Kultur Shock îşi asumă explicit opţiunea pentru un punk cu influenţe balcanice - cântă în spaţii mai potrivite lor, şi pentru un public care apreciază stilul şi atitudinea trupei. În 1999, înregistrează Live in Amerika (Pacific Records), în clubul The Crocodile.

În următorii ani sunt descoperiţi de Billy Gould, de la Kool Arrow, unde trupa scoate cel de-al doilea album, "Fucc the I.N.S". , în septembrie 2001.

Cel de-al treilea album, "Kultura Dictatura" (2004, Kool Arrow), aduce trupei mai multă faimă. Dau interviuri, sunt comparaţi cu Zappa sau System of a Down, au multe cronici în reviste de specialitate, însă reţelele de distribuţie resping albumul.

Albumul "We Came to Take Your Jobs Away" (2004, Kool Arrow) a fost pentru Kultur Shock un alt moment foarte important, pentru că este primul album în care muzica lor se aude exact ca pe scenă, iar ei îşi asumă în întregime identitatea de imigranţi smulşi din propriile lor culturi şi neintegraţi în cea americană, păstrându-şi autenticitatea.

La festivalul Stufstock au mai fost confirmate, până în prezent, trupele dEUS şi Apocalyptica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici