"Matilda", la 25 de ani: Mara Wilson, hotărâtă să nu mai joace niciodată în filme - FOTO, VIDEO

Ne-a câştigat inimile ca mezina lui Robin Williams în "Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit" şi mai târziu prin rolul memorabil din "Matilda". Tânăra Mara Wilson are astăzi 25 de ani, este dramaturg şi absolventă a Universităţii din New York şi în acelaşi timp foarte hotărâtă să nu mai joace niciodată în filme.

23641 afișări
Imaginea articolului "Matilda", la 25 de ani: Mara Wilson, hotărâtă să nu mai joace niciodată în filme - FOTO, VIDEO

"Matilda", la 25 de ani: Mara Wilson, hotărâtă să nu mai joace niciodată în filme

Mara, care a interpretat-o pe micuţa Matilda în filmul cu acelaşi nume din 1996, a avut ultimul rol într-o producţie cinematografică în 2000. Pe blogul ei, Mara Wilson Writes Stuff, tânăra a explicat într-o postare de ce a renunţat la celebritate.

"Uitaţi ceva ce nicio vedetă adevărată n-o să vă spună vreodată: jucatul în filme nu e foarte distractiv", a scris ea. "Să faci acelaşi lucru din nou şi din nou până când, în ochii regizorului, «o nimereşti», nu îţi oferă foarte multă libertate creativă... În termeni de adrenalină pură, filmul nu e nimic în comparaţie cu teatrul."

Wilson, în vârstă de 25 de ani, nu plănuieşte să mai continue cu actoria de cinema, fiind de părere că industria showbizului nu mai este pentru ea: "Celebritatea se apropie de ridicol, iar audiţiile sunt brutale şi dezumanizante. De fiecare dată când văd o tânără drăguţă în metrou citind roluri pentru o audiţie, singurul meu gând e: «Mamă, ce mă bucur că nu mai fac asta!» Nu simt niciodată nostalgie, ci doar uşurare."

În 2008, când era studentă la Universitatea din New York, Mara a scris şi a jucat într-o piesă de teatru intitulată "Nu erai tu fata aia", bazată pe viaţa ei, care exprima cât de straniu o tratează oamenii pentru că ajunsese celebră în timpul copilăriei, potrivit Huffington Post.

Tânăra este asaltată şi acum de mesaje pe Facebook şi pe Twitter în care oamenii îi spun că a jucat în filmul lor preferat. "Mi-ar plăcea ca oamenii să mă cunoască pentru ceea ce sunt, mai ales pentru că mi se pare că şi-au făcut o imagine deformată despre mine", a recunoscut într-un interviu pentru NYULocal.

"Obişnuiam să interpretez multe personaje drăguţe, multe fetiţe, eram obiectificată. Şi nu vreau ca oamenii să se gândească aşa la mine, pentru că nu este ceea ce sunt şi pentru că am întâlnit multă ostilitate faţă de această imagine. Este o versiune a Marei Wilson care nu există. Şi aş prefera să fiu cunoscută pentru reuşitele mele şi pentru lucruri cu care într-adevăr mă mândresc, decât pentru imaginea aceasta de păpuşă pe care o aveam când eram un copil."

Mara Wilson s-a născut pe 24 iulie 1987 în Los Angeles, California şi a arătat un interes pentru filme încă de când avea cinci ani. A jucat în câteva reclame, dorind să urmeze calea fratelui ei mai mare. Primul rol într-un film a fost cel al mezinei personajului jucat de Robin Williams în "Mrs. Doubtfire/ Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit", în 1993. Un an mai târziu a urmat rolul din "Miracle on 34th Street/ Miracol pe strada 34").

Cele două prestaţii ale Marei i-au atras atenţia lui Danny DeVito, deschizându-i drumul spre rolul principal din "Matilda" (1996), adaptarea cinematografică a romanului pentru copii cu acelaşi titlu scris de Roald Dahl. Filmul i-a adus un premiu Young Star pentru "Cea mai bună prestaţie a unei tinere într-un film de comedie". În timpul filmărilor, mama ei a murit, fiind bolnavă de cancer la sân, iar pelicula i-a fost dedicată.

În 1997 a jucat şi în "A Simple Wish", ultimul ei rol într-un film fiind în "Thomas and the Magic Railroad" (2000). În 2012, Mara a avut câteva apariţii în seriale exclusiv online.

În 2005, tânăra a absolvit Academia de  Arte Idyllwild, iar din 2009 este absolventă şi a Şcolii de Arte Tisch din cadrul Universităţii din New York, fiind în prezent dramaturg şi actriţă de teatru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici