Mister rezolvat: Submarin francez, dispărut de mai bine de 50 de ani, descoperit pe fundul mării/ Câţi marinari se aflau la bord

Un submarin francez, care era dat dispărut de mai mult de 50 de ani, a fost localizat luni de o echipă de căutări. 52 de marinari se aflau la bord în momentul în care submarinul a dispărut, în ianuarie 1968, în apropierea portului Toulon, aflat pe coasta sudică a Franţei.

12941 afișări
Imaginea articolului Mister rezolvat: Submarin francez, dispărut de mai bine de 50 de ani, descoperit pe fundul mării/ Câţi marinari se aflau la bord

Mister rezolvat: Submarinul francez Minerva, dispărut de mai bine de 50 de ani, descoperit pe fundul mării/ Câţi marinari se aflau la bord

Anunţul a fost făcut de ministrul Apărării de la Paris, Florence Parly, pe Twitter. Ea arată că descoperirea este ”o uşurare”, având în vedere că eforturile anterioare de a găsi submarinul ”Minerva” au fost în zadar, scrie BBC.

”Am găsit submarinul Minerva. Este un succes şi o uşurare. Mă gândesc la familiile care au aşteptat acest moment mult timp”, a transmis Parly pe reţeaua socială.

Căutările submarinului au fost reluate la începutul acestui an, după ce familiile marinarilor au solicitat autorităţilor franceze să le găsească rudele dispărute.

Echipele de căutări au reanalizat informaţiile despre dispariţia submarinului pentru a ajuta la localizarea epavei. Descoperirea a fost făcută de o navă care aparţine companiei americane Ocean Infinity, potrivit unui oficial francez anonim.

Submarinul dispărut a fost găsit pe fundul Mării Mediterane, la 45 de kilometri de portul Toulon, la adâncimea de 2.370 de metri.

Momentan nu se ştie cauza dispariţiei submarinului, incident care a făcut aprte dintr-un lung şir de dezastre în care au fost implicate submarine militare în anii ’60.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici