MUZICA ascultată de milioane de oameni, care ar putea proteja împotriva muşcăturilor de ţânţari

Conform unui studiu ştiinţific publicat recent, un mod de a evita muşcăturile de ţânţari este de a asculta muzică electronică - în special dubstep, precum cea a artistului american Skrillex, relatează BBC.

3603 afișări
Imaginea articolului MUZICA ascultată de milioane de oameni, care ar putea proteja împotriva muşcăturilor de ţânţari

Muzica dubstep ar putea proteja împotriva muşcăturilor de ţânţari

Sunetul este crucial pentru reproducerea, supravieţuirea şi menţinerea populaţiei a multor animale, spune o echipă de cercetători internaţionali specializaţi în ţânţari şi bolile pe care le poartă.

Cercetătorii au supus adulţii din specia „Aedes aegypti”, cunoscuţi sub numele de ţânţar de febră galbenă, muzicii electronice pentru a vedea dacă ar putea funcţiona ca un repelent.

„Scary Monsters and Nice Sprites”, o piesă semnată de Skrillex, care apare pe albumul său cu acelaşi nume, câştigator la premiile Grammy, a fost aleasă datorită combinaţiei de frecvenţe foarte mari şi foarte scăzute.

„La insecte, vibraţiile de joasă frecvenţă facilitează interacţiunile sexuale, în timp ce zgomotul perturbează percepţia semnalelor de la speciile conspirative şi gazde", declară cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au declarat că „apariţia activităţii de hrănire cu sânge a fost mai mică în timp ce muzica era redată”.

De asemenea, ţânţarii expuşi cântecului au participat „în activităţi sexuale mult mai rar” decât ţânţarii care nu au ascultat muzică.

Observarea că astfel de muzică poate întârzia atacul gazdelor, reduce hrana cu sânge şi întrerupe împerecherea,  oferă noi modalităţi de dezvoltare a măsurilor de protecţie personală bazate pe muzică şi de control al bolilor cauzate de Aedes.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici