O bucătăreasă nigeriană a gătit non-stop timp de 100 de ore pentru a stabili un nou record mondial

Hilda Baci a servit zeci de delicatese nigeriene, de la supe la tocăniţe şi diverse proteine, inclusiv orez Jollof.

391 afișări
Imaginea articolului O bucătăreasă nigeriană a gătit non-stop timp de 100 de ore pentru a stabili un nou record mondial

Sursa foto: Twitter

O bucătăreasă nigeriană a stabilit un nou record mondial pentru cele mai lungi ore de gătit non-stop, deoarece a gătit timp de 100 de ore, depăşind luni recordul actual.
 
Hilda Baci gătea încă de joi, săptămâna trecută, când şi-a propus să bată recordul Guinness World Record de 87 de ore şi 45 de minute, stabilit în 2019 de Lata Tandon, o bucătăreasă indiană.
 
Luni, în jurul orei 19:45, Baci a gătit pentru cea de-a 100-a oră în zona Lekki din Lagos, centrul comercial al Nigeriei, devenind o senzaţie în naţiunea din Africa de Vest. Mii de oameni care s-au adunat la faţa locului au sărbătorit şi au lăudat-o, în timp ce ea a încetat să gătească la câteva minute după aceea, relatează NBC News
 
Guinness World Records a transmis pe Twitter că este la curent cu încercarea bucătăresei de a doborî recordul de gătit. "Trebuie să analizăm mai întâi toate dovezile înainte de a confirma oficial un record", a precizat organizaţia.
 
Prin încercarea de a bate recordul, bucătăreasa nigeriană a declarat joi că a vrut să arate cât de harnici şi determinaţi sunt tinerii nigerieni şi să facă o campanie pentru tinerele africane care sunt marginalizate în societate.
 
"Chiar şi atunci când vine vorba de brandurile cu care vrei să lucrezi, este ca şi cum trebuie să faci un efort suplimentar pentru a fi luat în serios", a spus Baci, adăugând că speră şi ea că lumea va învăţa mai multe despre bucătăriile nigeriene.
 
Joi, la ora 15:00, ea a început să gătească sub supraveghere zeci de delicatese nigeriene, de la supe la tocăniţe şi diverse proteine. Orezul Jollof, unul dintre cele mai emblematice feluri de mâncare din Africa de Vest, a figurat, de asemenea, în meniu.
 
Ea a făcut pauze de cinci minute la fiecare oră şi şi-a luat o oră de pauză după o perioadă de 12 ore de gătit pentru controale medicale şi odihnă.
 
În timp ce mii de localnici şi celebrităţi au încurajat-o la faţa locului pe parcursul zilei şi al nopţii, mulţi alţii au monitorizat-o online prin intermediul mai multor platforme de streaming.
 
După ce a depăşit recordul actual, preşedintele Muhammadu Buhari a scris pe Twitter că luni a fost o zi mare pentru Nigeria. "Eforturile, ambiţia şi rezistenţa Hildei au adus un mare interes şi o înţelegere a unicităţii mâncării nigeriene", a spus Buhari.
 
În timp ce Baci se apropia de pragul de 100 de ore, Kingsley Ofoma, un localnic care o urmărea la lucru, a declarat că nu s-a îndoit niciodată de capacitatea ei de a depăşi recordul mondial. "Energia de aici este foarte mare şi pozitivă; toată lumea se distrează", a spus el. "Aşa că a mânca mâncarea ei gratis nu este nici măcar cel mai bun lucru".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici