Oferta guvernului pentru şomerii canadieni: stripperi şi dame de companie

Guvernul conservator din Canada doreşte să-i ajute pe canadienii şomeri să înceapă cariere de stripperi şi dame de companie, pe care anterior le considera "ofensatoare moral", potrivit unui proiect, citat de Toronto Star, în ediţia electronică.

459 afișări
Imaginea articolului Oferta guvernului pentru şomerii canadieni: stripperi şi dame de companie

Oferta guvernului pentru şomerii canadieni: stripperi şi dame de companie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ottawa doreşte să introducă aceste cariere în baza de date cu locuri de muncă a Guvernului, la care au acces şi provinciile. Acest proiect al Departamentului de resurse umane (HRDC) al Guvernului canadian i-a determinat pe unii critici să se întrebe cum au devenit "brusc respectabile aceste cariere şi cum pot permite conservatorii aşa ceva". "Este o contradicţie (...) să susţii, brusc, un serviciu de escortă ca pe o ocupaţie legitimă pentru femeile canadiene şomere", a declarat Pat Martin, parlamentar social-democrat din cadrul New Democratic Party (NDP).

Terri-Jean Bedford, o prostituată care a reuşit să obţină, în justiţie, respingerea legilor privind prostituţia, a declarat că cele două sunt ocupaţii legitime şi "a venit vremea ca oamenii să nu mai judece ocupaţiile altor persoane". "Există o serie de ocupaţii dezagreabile, pentru care eu nu aş opta. Soldat este una dintre ele, iar cealaltă, probabil, este politician", a spus Bedford.

Schimbarea de atitudie a conservatorilor intră în conflict cu nemulţumirea lor faţă de hotărârea unei Curţi federale care stabileşte că legile privind prostituţia încalcă prevederile constituţionale. Guvernul a făcut imediat apel împotriva hotărârii, afirmând că "prostituţia este o problemă care dăunează atât indivizilor, cât şi comunităţilor".

Proiectul, care nu a fost implementat încă, introduce, între ocupaţiile care vor fi "acceptate să fie postate pe Banca de Joburi", pe cele de "dansator exotic, dansator erotic, dansator nud, dansator striptease şi dansator la masă", dar şi pe cele "damă de companie, agent de linie erotică, agent telefonic pentru servicii personale". Multe dintre aceste ocupaţii erau descrise, într-o notă a HRDC, în 2003, ca "ofensatoare moral pentru majoritatea canadienilor".

Stripperii au creat probleme Guvernului federal şi în trecut. În 2004, opoziţia a cerut demisia ministrului Imigraţiei din acea perioadă, Judy Sgro, din cauza hotărârii biroului acesteia de a prelungi permisul de şedere unui stripper din România şi din cauza unui program special prin care se permitea stripperilor străini să obţină vize speciale de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici