Oscar 2018: Un jet ski, promis celui mai scurt discurs de mulţumire. Jimmy Kimmel: "De ce să pierdeţi timp mulţumind mamei, când puteţi să o duceţi în cursa vieţii ei?"

Umoristul Jimmy Kimmel, gazda celei de-a 90-a ediţii a galei Oscar, care are loc duminică noapte, la Los Angeles, a anunţat, în monologul său de introducere că un jet ski va fi oferit cadou autorului celui mai scurt discurs de mulţumire al serii.

4217 afișări
Imaginea articolului Oscar 2018: Un jet ski, promis celui mai scurt discurs de mulţumire. Jimmy Kimmel: "De ce să pierdeţi timp mulţumind mamei, când puteţi să o duceţi în cursa vieţii ei?"

Oscar 2018: Un jet ski, oferit cadou autorului celui mai scurt discurs de mulţumire

Cadoul, aflat pe scena strălucitoare de la Dolby Theatre din Los Angeles, a fost prezentat de "fotomodelul" Helen Mirren.

"Iată ce vom face. Nu spun că nu trebuie să aveţi un discurs lung, dar cel care va avea cel mai scurt discurs în această seară va pleca acasă cu... Johnny, spune-le ce vor câştiga!", a spus Kimmel pe scenă.

Un ecran din spatele scenei a fost ridicat pentru a prezenta un jet ski Kawasaki, de culoare verde lămâie.

"De ce să pierdeţi timp preţios mulţumind mamei, când aţi putea să o duceţi în cursa vieţii ei pe un jet ski nou nouţ?", a adăugat acesta, explicând că nu este vorba despre o glumă.

"În eventualitatea unui scor egal, trebuie să spun că jet ski-ul va fi oferit lui Christopher Plummer", a mai spus Kimmel.

"Vorbiţi din inimă. Vrem pasiune. Aveţi o ocazie şi o platformă pentru a aminti oamenilor lucruri importante, precum egalitatea în drepturi. Dacă vreţi să îi încurajaţi pe alţii să se alăture uimitorilor studenţi de la Parkland la marşul din 24 martie (împotriva violenţelor cu arme de foc, n.r.), faceţi acest lucru. Dacă vreţi să mulţumiţi profesorului preferat, faceţi-o, sau poate vreţi să mulţumiţi părinţilor şi să le spuneţi copiilor să meargă la culcare, este problema voastră. Nu trebuie să schimbaţi lumea, faceţi ce doriţi, dar, acestea fiind spuse, acesta este un show foarte lung", a explicat Kimmel.

Jimmy Kimmel şi-a început discursul serii referindu-se la gafa monumentală de anul trecut, când, în mod eronat, lungmetrajul "La La Land", de Damien Chazelle, a fost anunţat drept câştigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun film, în locul peliculei "Moonlight", de Barry Jenkins. Două minute mai târziu, eroarea a fost corectată, dar haosul fusese deja provocat.

"Vreau să menţionez, anul acesta, când vă auziţi numele, nu vă ridicaţi imediat. Lăsaţi-ne un minut, nu vrem altceva", a spus Kimmel, după care a promis că va prezenta povestea reală a ceea ce s-a întâmplat.

"Anul trecut, cu o săptămână înainte de show, producătorii m-au întrebat dacă vreau să spun o glumă legată de firma de audit (PricewaterhouseCoopers, n.r.) şi le-am spus că nu, nu vreau astfel de glume. Dar firma de audit a făcut propria glumă, a fost hilar", a spus gazda ceremoniei.

De asemenea, Kimmel a vorbit despre "cel mai respectat bărbat de la Hollywood" - arătând spre statueta Oscar uriaşă aflată pe scenă: "îşi ţine mâinile la vedere, nu vorbeşte urât şi, cel mai important, nu are penis".

Producătorul de film în dizgraţie Harvey Weinstein a fost şi el unul dintre subiectele abordate de Kimmel.

Lumea cinematografiei este încă sub stare de şoc după dezvăluirile despre Weinstein. Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane şi britanice. Producătorul, care face tratament pentru dependenţa de sex, nu a fost încă pus sub acuzare.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Şi Eu", n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Scandalul a afectat şi carierele altor bărbaţi puternici de la Hollywood, printre care actorul Kevin Spacey şi producătorul Brett Ratner.

Academia de film l-a exclus din rândul membrilor săi pe Harvey Weinstein şi promite reforme. Şi, pentru a evita gafa de anul trecut, a promis că s-au luat noi măsuri, inclusiv repetiţii şi o verificare mai atentă a plicurilor cu numele câştigătorilor.

Cea de-a 90-a ediţie a galei premiilor Oscar are loc duminică noapte, la Dolby Theatre (Hollywood & Highland Center) din Los Angeles, şi este difuzată live de postul de televiziune ABC.

Lungmetrajul "The Shape of Water" a primit 13 nominalizări la premiile Oscar, în timp ce "Dunkirk" a primit opt, iar "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" a primit şapte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici