Posibil scandal între Italia şi Marea Britanie: O revistă italiană ce îi aparţine lui Berlusconi a publicat imaginile cu ducesa de Cambrige topless

O revistă italiană mondenă, Chi, a publicat, luni, imaginile topless deja celebre cu Ducesa de Cambridge, Catherine, într-o vacanţă petrecută în Franţa. Ziariştii italieni consideră că imaginile vor stârni un scandal între Italia şi Marea Britanie.

1233 afișări
Imaginea articolului Posibil scandal între Italia şi Marea Britanie: O revistă italiană ce îi aparţine lui Berlusconi a publicat imaginile cu ducesa de Cambrige topless

Posibil scandal între Italia şi Marea Britanie: O revistă italiană ce îi aparţine lui Berlusconi a publicat imaginile cu ducesa de Cambrige topless (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Revista Chi este patronată de compania fostului premier italian Silvio Berlusconi Mondatori, de care aparţine şi publicaţia franceză Closer, prima care a prezentat pozele cu ducesa şi soţul ei, prinţul William, pe o terasă în Provence, scrie New York Times.

"Regina este Goală", reprezintă titlul primei pagini al revistei Chi de luni.

Unii italieni consideră că este ironic ca tocmai o revistă patronată de Silvio Berlusconi, o persoană publică ce s-a confruntat cu numeroase scandaluri, să publice fotografiile.

Editori italieni l-au criticat aspru pe Silvio Berlusconi, în La Repubblica afirmându-se că acesta din urmă a înşelat încrederea unei ţări prietene, în ciuda cerinţelor de la Palatul Buckingham. "Niciun ambasador străin nu îi va mai strânge mâna lui Berlusconi", concluzionează autorul articolului.

Ziaristul Merlo crede că Regina Elizabeth va lua atitudine împotriva fostului prim ministru italian. "Publicarea acestor fotografii o va determina pe regină să îl retragă pe Berlusconi de pe lista diplomaţilor şi domnilor".

Luni, Marina Berlusconi, preşedinte al Mondadori şi fiică a fostului premier, şi-a apărat tatăl şi revista. "Mondadori este o editură care foloseşte în cel mai bun mod libertatea de exprimare şi independenţa pe care acţionarii ei o garantează. Aşa s-a întâmplat şi în acest caz. Tatăl meu se ocupă de politică şi cu tot respectul, are alte lucruri la care să se gândească decât publicarea unor poze", a menţionat ea.

Şi publicaţia Irish Daily Star a publicat imaginile sâmbătă, stârnind nemulţumirea ducelui şi ducesei care se află în prezent în turneul care marchează jubileul Reginei Elizabeth.

Familia regală britanică a considerat că pozele cu ducesa reprezintă o invadare a intimităţii şi se pregăteşte să dea în judecată, în Franţa, pe autorul fotografiilor şi revista care le-a publicat. "Plângerea are în vedere fotografiile cu Ducele şi Ducesa de Cambridge atunci când se aflau în vacanţă. Publicarea acestor fotografii reprezintă o încălcare a intimităţii acestora", conform purtătorului de cuvânt al cuplului regal.

Pozele au fost catalogate de Casa Regală Britanică de un abuz "grotesc". Nicio revistă britanică nu a publicat pozele în cauză, respectând un acord între instituţiile de presă şi familia regală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici