Premul Nobel pentru Economie a fost câştigat în 2019 de economiştii care au creat o soluţie experimentală pentru problema sărăciei globale

Abhijit Banerjee, Esther Duflo şi Michael Kremer au primit Premiul Nobel pentru economie, luni, pentru lucrările lor privind combaterea sărăciei.

199 afișări
Imaginea articolului Premul Nobel pentru Economie a fost câştigat în 2019 de economiştii care au creat o soluţie experimentală pentru problema sărăciei globale

FOTO: twitter @NobelPrize

Academia Regală Suedeză de Ştiinţe spune că laureaţii au abordat o nouă perspectivă pentru a obţine cele mai bune căi de a lupta împotriva sărăciei globale.

Abhijit Vinayak Banerjee este, în prezent, profesor la Fundaţia Ford la Massachusetts Institute of Technology, co-fondator al Abdul Latif Jameel Poverty Action Lab şi membru al Consortium on Financial Systems and Poverty.

Esther Duflo este profesor la Massachusetts Institute of Technology şi este cea mai tânără persoană şi a doua femeie care primeşte Nobelul pentru economie.

Michael Kremer este profesor la Havard, cercetător afiliat la Innovations for Poverty Action, creator al teoriei privind dezvoltarea economică O-Ring, teorie inspirată de prăbuşirea navetei spaţiale Challenger din 1986, teorie care explică de ce ţările dezvoltate produc bunuri de înaltă calitate şi au companii mai puternice decât statele mai puţin dezvoltate.

Premiul pentru economie, în valoare de 9 milioane de euro, a fost adăugat mai târziu celor cinci premii iniţiale instituite de Alferd Nobel. Premiile pentru economie se acordă începând cu 1969.

Taguri:
nobel,
economie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici