Prinţul Harry şi Meghan Markle se pregătesc de botez. Pasul greşit care o poate elimina pe Lilibet Diana din linia succesorală

  • Prinţul Harry şi Meghan Markle se pregătesc de botez.
  • Evenimentul ar putea avea loc la Castelul Windsor, în prezenţa reginei.
  • Fiica ducilor de Sussex, Lilibet Diana, s-a născut pe 4 iunie 2021.
10346 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry şi Meghan Markle se pregătesc de botez. Pasul greşit care o poate elimina pe Lilibet Diana din linia succesorală

Ducii de Sussex se pregătesc de botezul fiicei

Naşterea unui copil este un eveniment important în majoritatea familiilor, care celebrează momentul atât în intimitatea propriei locuinţe, cât şi public, la petreceri unde toţi cunoscuţii sunt invitaţi să ia parte la bucuria proaspeţilor părinţi. Iar în capul listei, cel mai important astfel de eveniment este chiar botezul, care are în plus şi o latură spirituală, religioasă.
 
Nici ducii de Sussex nu fac excepţie şi se pregătesc pentru botezul fiicei lor, Lilibet Diana. Potrivit unor surse citate de Daily Mail, Harry şi Meghan vor organiza „evenimentul regal” la Castelul Windsor, în prezenţa reginei Elisabeta a II-a.
 
Deşi stabiliţi în California, Statele Unite, cei doi nu ar vrea să rupă complet legăturile cu Marea Britanie, intenţiile cu privire la botez fiind clarificate în timpul vizitei pentru dezvelirea statuii închinate prinţesei Diana.
 
„Harry le-a mărturisit mai multor cunoscuţi că vor să o boteze pe Lili la Windsor, la fel ca pe fratele ei”, a declarat sursa apropiată ducilor de Sussex pentru Eden Confidential. „Sunt de acord să aştepte până când circumstanţele vor permite acest lucru.”
 
Ar fi prima oară când Meghan Markle vizitează Marea Britanie de la scandalul din ianuarie 2020, când cuplul a renunţat la atribuţiile regale.

Lilibet Diana, pe linia succesiunii la tron

După naşterea lui Lilibet, linia succesiunii regale se va modifica. Fiica ducilor de Sussex va deveni a opta candidată la tronul Marii Britanii. Nou-născutul este al 11-lea strănepot al reginei Elisabeta şi stă în spatele fratelui ei, Archie, care este al şaptelea în linie pentru tron.

Prinţul Harry este al şaselea în linie pentru tron, iar în faţa lui se află tatăl său, prinţul Charles, care este primul la rând, fratele său William (al doilea), nepotul său George (al treilea), nepoata sa Charlotte (a patra), şi nepotul său Louis (al cincilea).

Totuşi, la 6 săptămâni de la naştere, Lilibet nu a primit încă locul cuvenit în linia succesorală, potrivit site-ului regal oficial. Lista ar putea fi actualizată după botez, dacă religia aleasă nu va fi cea romano-catolică.
 
Deşi Meghan Markle a urmat un liceu catolic, ducesa de Sussex a fost botezată şi acceptată în Biserica Anglicană printr-o ceremonie privată, organizată în 2018 la Capela Regală şi condusă de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Lilibet Diana. Semnificaţia numelui

Ducele şi ducesa de Sussex au întâmpinat vineri, 4 iunie, venirea pe lume a celui de-al doilea copil, o fetiţă pe nume Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor. Harry şi Meghan au anunţat public naşterea bebeluşului la două zile după fericitul moment. 

Lili a fost botezată după străbunica sa, regina Elisabeta a II-a, alintată „Lilibet” de către membrii familiei şi apropiaţi. De asemenea, cel de-al doilea prenume este chiar acela al bunicii sale, prinţesa Diana
 
Alegerea numelui a fost privită, însă, şi ca un posibil element declanşator de noi tensiuni între regină şi tânărul cuplu. Încă din primele zile de la anunţul ducilor de Sussex au existat contradicţii între spusele mai multor surse apropiate Palatului Buckingham. Pe de-o parte, unele persoane au susţinut că prinţul Harry a discutat acest aspect cu bunica sa înainte de venirea pe lume a copilului. În acelaşi timp, potrivit unor informaţii obţinute de BBC în luna iunie, o astfel de conversaţie nu ar fi avut loc „niciodată”.
 
Deşi poate părea o problemă măruntă, aceasta ar fi putut fi picătura care să umple paharul în relaţia deja tensionată dintre cuplu şi Regina Elisabeta, scria presa internaţională. Mai ales că venirea pe lume a micuţei Lilibet Diana s-a petrecut la trei luni după un interviu controversat acordat pentru Oprah Winfrey. Printre vorbele grele spuse atunci se numără şi o serie de presupuse afirmaţii atribuite Reginei, care ar fi fost îngrijorată în legătură cu culoarea pielii primului născut al ducilor de Sussex.
 
Şi fiica prinţului William şi a lui Kate Middleton poartă numele bunicii sale, cât şi numele Reginei, fiind botezată Charlotte Elizabeth Diana.
 
După anunţul ducilor de Sussex, Palatul Buckingham a declarat că regina şi alţi membri ai familiei au fost informaţi, fiind „încântaţi de veşti”.

Prinţul Harry şi Meghan Markle, părinţi pentru a doua oară

„Lili s-a născut vineri, 4 iunie, la ora 11:40”, cu ajutorul medicilor şi personalului medical de la Spitalul Santa Barbara din California, Statele Unite ale Americii. Potrivit măsurătorilor realizate după naştere, bebeluşul avea 3,5 kilograme în acel moment.
 
Lili este cel de-al doilea copil născut în familia ducilor de Sussex, fetiţa având un frate mai mare, în vârstă de doi ani, pe nume Archie Harrison Mountbatten-Windsor.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici