PROPUNERE INCREDIBILĂ: Femeile să se radă în cap şi să nu se mai spele

Un senator din una dintre ţările care se confruntă cu cea mai mare rată de infestare a populaţiei cu virusul HIV a făcut o propunere inedită pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor, acesta vrând să le oblige pe femei să se radă în cap şi să nu se mai spele.

5508 afișări
Imaginea articolului PROPUNERE INCREDIBILĂ: Femeile să se radă în cap şi să nu se mai spele

PROPUNERE INCREDIBILĂ: Femeile să se radă în cap şi să nu se mai spele (Imagine: Shutterstock)

Prin a face femeile neatractive, Morgan Femai, un senator al partidului de opoziţie Mişcarea Democratică pentru Schimbare din Zimbabwe, crede că va reduce considerabil rata de infestare cu virusul HIV în rândul populaţiei, informează Business Insider.

"Ceea ce propun este ca guvernul să adopte o lege prin care să oblige femeile să se radă în cap, aşa cum fac cele din secta Apostolică. Ar trebui să înceteze şi să se mai spele pentru că asta a cauzat toate problemele", a spus Femai în cadrul unei întâlniri pentru găsirea de soluţii în reducerea răspândirii virusului HIV.

În Zimbabwe, aproximativ 14 la sută din populaţia adultă este infestată cu virusul HIV, în scădere cu mai mult de 30 de procente faţă de acum zece ani, conform Unicef.

Parlamentarii zimbabweni împotriva HIV (Zipah) împreună cu Consiliul Naţional SIDA, ONU şi avocaţii zimbabweni pentru drepturile omului organizează frecvent astfel de întâlniri.

Politicienii din Zimbabwe au mai propus în trecut şi alte soluţii ciudate pentru reducerea virusului HIV. Sithembile Mlotshwa, un senator din Matobo, a propus ca oamenii să facă sex doar o dată pe lună iar bărbaţilor să le fie injectate medicamente pentru reducerea apetitului sexual. Tot el a venit cu ideea ca celor aflaţi în închisoare să li se ofere jucării sexuale pentru a-şi satisface nevoile sexuale.

Potrivit HIVAware, o organizaţie globală care luptă împotriva HIV, cele mai bune soluţii pentru oprirea răspândirii virusului sunt: folosirea prezervativului, abstinenţa până la căsătorie şi reducerea numărului de parteneri pentru sex.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici