Reţeta de weekend: Tarta cu ciocolată şi pere, un desert recomandat pentru zilele de vară
Număr de porţii: 12
Ingrediente pentru 2 tarte cu diametrul de 15 centimetri:
Pentru aluatul fraged:
250 de grame de unt
500 de grame de făină
1/4 de pahar de apă
1 vârf de cuţit de zahăr
Pentru umplutură:
350 de grame de ciocolată neagră
400 de mililitri de smântână lichidă
3 ouă
200 de grame de zahăr
6 pere fierte în sirop de zahăr asezonat cu zeamă de lămâie şi vanilie
Mod de preparare:
Ingredientele pentru aluat se amestecă repede într-un bol, până se omogenizează bine. Aluatul se împarte în două, se înveleşte în folie alimentară şi se lasă la frigider timp de o oră.
Se încălzeşte cuptorul la 180°C.
Ciocolata se topeşte într-un bol pe baie de aburi, se adaugă smântâna lichidă şi se omogenizează.
Într-un alt bol se amestecă ouăle cu zahărul până ce se obţine o compoziţie spumoasă; se adaugă ciocolata, se omogenizează.
Aluatul se întinde în tăvile de tartă – se păstrează un rest pentru a forma un grilaj deasupra prăjiturilor -, se acoperă cu felii de pere şi compoziţia de cioocolată.
Se coc tartele timp de 40-45 de minute. Se lasă la răcit înainte de a se tăia.