SECRETE pentru cel mai bun grătar de 1 MAI. Trucurile care te ajută să nu dai greş niciodată

Minivacanţa de 1 mai este prilejul perfect pentru o porţie de relaxare şi un grătar bun, nu este inutil că cunoşti câteva trucuri şi secrete pentru a prepara cea mai gustoasă carne.

2828 afișări
Imaginea articolului SECRETE pentru cel mai bun grătar de 1 MAI. Trucurile care te ajută să nu dai greş niciodată

SECRETE pentru cel mai bun grătar de 1 MAI. Trucurile care te ajută să nu dai greş niciodată

Marinează ingredientele

Pregăteşte cu o zi înainte un amestec format din ierburile aromate pe care le preferi, sare, piper, boia dulce sau iute, usturoi, ulei de măsline si zeamă de lămâie şi lasă carnea în acest amestec, la frigider, până a doua zi. Practic, nu există variantă greşită când vine vorba de combinaţii de ierburi aromate, preferinţele tale sunt singurele care contează. În orele când carnea va sta la frigider în acest amestec, aromele se vor combina şi carnea se va frăgezi, aşa că vei avea garanţia că atunci când o vei pune pe grătar, carnea se va transforma în cel mai delicios fel de mâncare.

Aşază corect carnea pe grătar

Deşi nu pare atât de important, este esenţial modul în care se distribuie căldura, pentru preparate delicioase şi gătite aşa cum îţi plac. Ţine cont de faptul că pe mijlocul suprafeţei găratarului temperatura este cea mai ridicată, aşa că acolo este locul în care va trebui aşezată carnea care se prepară mai greu (vita, mielul, porcul) şi nu puiul sau peştele, spre exemplu. Indicat este să le prepari pe rând, nu să le amesteci pe grătar, şi din motive de intenstatea cădurii, dar şi pentru a fi sigur că aromele nu se combină nefericit între ele.

Curăţă bine grătarul şi unge-l cu puţin ulei înainte de a pune carnea

Chiar dacă sună destul de logic ceea ce tocmai am spus, nu strică să îţi amintim. Un grătar bine curăţat îţi va permite să obţii gustul acela al cărnii în care se simt toate aromele şi, în plus, te va scuti de eventuale suprize care se traduc în toxiinfecţii alimentare şi vizite la spital când ţi-e lumea mai dragă. După ce ai curăţat bine grătarul şi s-a încins suficient, unge-l cu o pesulă cu ulei, pentru a preveni lipirea cărnii şi gustul accentuat de ars pe care aceasta l-ar putea căpăta.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici