Sepultura revine în România (Video)

Trupa braziliană Sepultura revine în România, unde, pe 7 februarie, va susţine un concert la Sala Polivalentă din Capitală, în cadrul căruia va promova albumul "A-Lex", ce va fi lansat în ianuarie 2009, informează organizatorii evenimentului.

46 afișări
Imaginea articolului Sepultura revine în România (Video)

Sepultura revine în România (Imagine: Mediafax Foto)

"Arise" este albumul care, în 1991, le aduce succesul celor de la Sepultura. Unitar ca melodicitate şi versuri, albumul este promovat printr-o serie de concerte în Grecia, Italia, Spania, Olanda, Japonia şi Australia.

"Chaos A.D" - 1993 - este primul album Sepultura care beneficiază de lansări simultane în toată lumea. "Chaos A.D." este şi primul album de metal în care apar explicit elementele tribale. Sepultura este prima trupă de metal latino-american invitată să cânte ca headliner în festivalul de la Donnington, Anglia.

1996 este anul de cotitură pentru Sepultura, atât muzical, prin lansarea albumului "Roots", cât şi emoţional, prin renunţarea la iniţiatorul grupului, Max Cavalera.

"Roots" este, cu siguranţă, cel mai atipic album al brazilienilor, aceştia dedicând un album întreg rădăcinilor culturale care i-au consacrat.

Prima piesa - "Roots, Bloody Roots" – este un imn al tribalismului modern. "Roots" este o capodoperă pentru toţi fanii metalului şi dovedeşte că, totuşi, plecarea lui Max Cavalera de la Sepultura va fi benefică din punctul de vedere al schimbării stilului.

Sepultura, în culmea gloriei, dar fără solist vocal, începe să compună. Dintre sute de variante, este ales Derrick Green. Acest cântăreţ de culoare, originar din Detroit, avea deja la activ şapte ani în undergroundul local, însă fără niciun succes notabil. Stilul său de a cânta le place membrilor trupei, care îl cooptează imediat.

Albumul "Against" apare în toamna lui 1998, aproape simultan cu debutul solistic al lui Max. Noua Sepultura are parte de o promovare intensivă şi de un turneu internaţional alături de Slayer. "Against" calcă în mod clar pe urmele "Roots", însă influenţele etnice se mută de această dată înspre Japonia.

2001 vine cu un proiect nou din partea Sepultura, albumul "Nation", o mixtură destul de ciudată între aceleaşi influenţe japoneze şi un fel de "globalism", care sună mai mult a idealuri comuniste primare. Interesanta este piesa "Valtio", compusă şi cântată alături de cvartetul finlandez Apocalyptica.

În 2006, Sepultura lansează primul album compus împreună cu noul solist, Derrick Green, intitulat "Dante XXI", inspirat din "Divina Comedie".

Sepultura - "Bullet the blue sky"

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici