Shakira a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Riscă opt ani de închisoare

  • Shakira a fost trimisă în judecată, marţi, pentru evaziune fiscală.
  • Procuratura cere o pedeapsă totală de 8 ani şi 2 luni împotriva starului pop, precum şi plata unei amenzi de aproape 24 milioane de euro.
625 afișări
Imaginea articolului Shakira a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Riscă opt ani de închisoare

Potrivit Efe şi altor media iberice, procuratura cere o pedeapsă totală de opt ani şi două luni împotriva starului pop, precum şi o amendă de aproximativ 23,8 milioane de euro.

Instanţa nu a stabilit deocamdată o dată pentru începerea procesului.

Shakira este acuzată de evaziune fiscală în valoare de 14,5 milioane de euro între anii 2012 şi 2014, primii ani în care şi-a stabilit reşedinţa la Barcelona, unde cântăreaţa a locuit cu fostul ei partener, fotbalistul Gerard Piqué.

Recent, Shakira a promis să lupte împotriva a ceea ce declara a fi acuzaţii "false" ale autorităţilor spaniole că a evitat plata a 14,5 milioane de euro în taxe. „Au văzut că mă întâlneam cu un cetăţean spaniol şi au început să saliveze”, spunea cântăreaţa.

Actele instanţei consultate de Reuters afirmau că Shakira a petrecut mai mult de jumătate din fiecare an în Spania între 2012 şi 2014, iar în mai 2012 a cumpărat o casă în Barcelona.

În luna iulie a anului trecut, un judecător spaniol a declarat că a văzut "suficiente dovezi" pentru ca Shakira să fie judecată. Un al doilea judecător a respins apelul ei împotriva acestei decizii în luna mai.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici