Trupa care a depăşit Rolling Stones: 736 de milioane de dolari, încasări record pentru un turneu - VIDEO

Formaţia U2 şi-a încheiat seria de concerte "360 Tour", sâmbătă noaptea, la Moncton, în Canada, înregistrând încasări totale record de 736.137.344 de dolari.

388 afișări
Imaginea articolului Trupa care a depăşit Rolling Stones: 736 de milioane de dolari, încasări record pentru un turneu - VIDEO

Trupa care a depăşit Rolling Stones: 736 de milioane de dolari, încasări record pentru un turneu (Imagine: Radu Iodache/Mediafax Foto)

În turneul lor de doi ani, membrii formaţiei U2 au cântat pentru un total de 7,26 milioane de persoane şi au doborât recordul de încasări stabilit anterior de formaţia Rolling Stones care generase venituri de 558 de milioane de dolari în cadrul unui turneu, potrivit Billboard.com.

Seria de concerte "360 Tour" a debutat la Barcelona pe 30 iunie 2009, succesul său fiind datorat conceputului de producţii 360 de grade, care poate majora cu până la 25% capacitatea stadioanelor.

Totuşi, veştile despre succesul formaţiei nu vor fi bine primite de cei care au adus în atenţia publicului problemele U2 privind achitarea taxelor şi impozitelor. La începutul acestei luni, chitaristul U2 The Edge, a negat vehement acuzaţiile potrivit cărora formaţia sau membrii ei ar face evaziune fiscală. Multe dintre aceste acuzaţii au fost lansate din faptul că multe dintre afacerile formaţiei sunt operate în Olanda.

Organizaţia militantă The Art Uncut a vrut să îi "facă de ruşine" pe Bono şi pe colegii lui de trupă, atrăgând atenţia asupra "manevrelor" lor fiscale şi a ridicat deasupra spectatorilor prezenţi la festivalul de la Glastonbury un balon alb uriaş pe care era inscripţionat mesajul "U Pay Tax 2?" (Şi tu plăteşti taxe?). Organizaţia The Art Uncut susţine că Bono, un renumit militant contra sărăciei, ar trebui să îşi plătească toate impozitele în ţara lui natală, în special în această perioadă de recesiune.

Alţii consideră însă că trupa irlandeză are dreptul să îşi plătească taxele şi impozitele în orice ţară doreşte şi că Bono participă mai mult ca oricare altă vedetă mondială la campaniile contra sărăciei şi bolilor.

Trupa irlandeză U2 ocupă prima poziţie şi în topul Forbes al artiştilor cu cele mai mari încasări din ultimele 12 luni. Grupul U2, care s-a situat în fruntea acestui top şi în 2010, a obţinut 195 de milioane de dolari în ultimele 12 luni, graţie succesului deosebit de care se bucură seria de concerte "360 Tour". Turneul trupei irlandeze promovează cel de-al 12-lea album de studio al U2, "No Line On The Horizon", lansat pe 2 martie 2009.

Trupa U2, formată din Bono (voce şi chitară), The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie), a fost fondată în 1976, când membrii acesteia erau încă adolescenţi fără cunoştinţe aprofundate de muzică. Însă, până la mijlocul anilor '80, trupa a căpătat notorietate la nivel internaţional, remarcată fiind pentru sound-ul său intens şi profund, pentru vocea plină de pasiune a lui Bono şi interpretarea la chitară a lui The Edge. Succesul de care s-au bucurat ca trupă live a fost chiar mai mare decât cel obţinut de pe urma albumelor vândute, până ce discul din 1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formaţiei de la "eroi la superstaruri", după cum a apreciat revista Rolling Stone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici