Un bărbat a locuit gratuit într-un hotel timp de 5 ani folosindu-se de o ambiguitate legislativă

  • Mickey Barreto a locuit într-un hotel istoric din Manhattan, New York, timp de cinci ani, fără să plătească, folosindu-se de o breşă în legea locuinţelor.
  • Arestarea sa a avut loc după ce a încercat să pretindă că deţine întreaga clădire, depunând documente false de proprietate.
  • Acţiunile sale controversate au stârnit acuzaţii de fraudă şi au declanşat o serie de bătălii legale cu Biserica Unificării, actuala proprietară a clădirii.
37978 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a locuit gratuit într-un hotel timp de 5 ani folosindu-se de o ambiguitate legislativă

Sursa foto: AP

Timp de cinci ani, Mickey Barreto a locuit gratuit într-un hotel istoric din Manhattan, New York, exploatând o breşă în legea locuinţelor, scrie Associated Press.

Cu toate acestea, acţiunile sale au luat o turnură dramatică atunci când a depus documente pretinzând proprietatea întregii clădiri, ceea ce a dus la arestarea sa sub acuzaţii de falsificare a înregistrărilor de proprietate.

Apărarea lui Barreto este că problema ar trebui tratată civil, nu penal. Călătoria sa a început atunci când el şi prietenul său au descoperit o breşă care le permitea să solicite un contract de închiriere pe şase luni pentru o singură cameră în clădiri construite înainte de 1969.

După bătălii legale, Barreto a obţinut posesia camerei sale fără să plătească chirie. Cu toate acestea, procurorii susţin că a mers mai departe prin încărcarea unui fals act de proprietate care transfera proprietatea întregii clădiri în numele său.

A încercat să îşi asume proprietatea cerând chirie de la persoanele care locuiau acolo, înregistrând hotelul pe numele său pentru plăţile utilităţilor şi multe altele.

Procurorul districtului Manhattan, Alvin Bragg, a descris acţiunile lui Barreto ca fiind frauduloase şi a reiterat importanţa New Yorker Hotel, un reper bine cunoscut în oraş.

Activismul lui Barreto, îndreptat spre negarea profiturilor actualilor proprietari ai clădirii, Biserica Unificării, a condus la bătălii legale în curs. În ciuda afirmaţiilor sale de nevinovăţie şi intenţii, Barreto se confruntă acum cu acuzaţii penale grave.

Acesta a spus că nu a angajat niciodată un avocat pentru cauzele civile şi că întotdeauna s-a reprezentat singur. Miercuri, el şi-a asigurat un avocat de apărare penală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici