Un deputat canadian, aflat într-o toaletă, a participat la o videoconferinţă a Parlamentului

Un deputat canadian, aflat într-o toaletă, a participat la o şedinţă în format video din cadrul sesiunii parlamentare. Deoarece colegii l-au reclamat, deputatul şi-a oferit scuze, anunţă BBC.

481 afișări
Imaginea articolului Un deputat canadian, aflat într-o toaletă, a participat la o videoconferinţă a Parlamentului

Un deputat canadian, aflat într-o toaletă, a participat la o videoconferinţă a Parlamentului

Un deputat canadian a participat la o şedinţă din sesiunea parlamentară dintr-o cabină de toaletă. Deputatul liberal Shafqat Ali a fost reclamat vineri de un deputat al Partidului Conservator, după ce colegii au observat fundalul familiar al toaletei din clădire.

„Camera a fost montată pe cornişa sau pe porţiunea de pe perete, chiar deasupra părţii din spate a toaletei", a declarat un parlamentar rival.

Ali, un fost agent imobiliar în vârstă de 55 de ani, a fost ales anul trecut pentru a reprezenta districtul din nord-vestul oraşului Toronto.

Incidentul a avut loc în timpul unei dezbateri privind un proiect de lege.

Deputatul conservator Laila Goodridge, care asista la eveniment, a vorbit despre procedură sugerând că un deputat „ar putea participa la şedinţă dintr-o toaletă".

Acest lucru a dus la o mustrare din partea vicepreşedintelui adjunct al Camerei, care a cerut ca toţi legislatorii să fie „prudenţi în ceea ce priveşte modul în care îşi folosesc dispozitivele şi să fie conştienţi de împrejurimi atunci când sunt online".

Discuţia despre locul unde se află Ali a fost reluată în şedinţa de luni. Liderul conservator al Camerei, John Brassard, a oferit mai multe detalii despre incident.

„Cei care au asistat la evenimente, l-au văzut foarte clar pe deputatul liberal intrând în ceea ce părea a fi o cabină de toaletă, într-una dintre toaletele bărbaţilor situată chiar la acest etaj al acestei clădiri. Piatra vizibilă, uşa din lemn, precum şi balamalele uşii din oţel inoxidabil şi cârligul pentru haine din spatele acelei uşi... toate acestea păreau destul de familiare. Se pare că aparatul de fotografiat a fost montat pe cornişa sau pe creasta de pe perete, chiar deasupra părţii din spate a toaletei. Membrul Parlamentului folosea literalmente toaleta în timp ce participa la o şedinţă a Camerei Comunelor, catedrala democraţiei canadiene", a declarat John Brassard.

La scurt timp, Ali a sunat în Parlament pentru a-şi oferi scuze pentru „greşeala de judecată".

„Iau această chestiune extrem de în serios şi promit să nu mai repet niciodată această eroare", a spus el.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Chris D'Entremont, a decis că problema a fost închisă în urma „scuzelor sincere" ale lui Ali.

„Dacă nu trebuie să aveţi camera pornită, închideţi-o", le-a reamintit D'Entremont deputaţilor.

Anul trecut, un alt deputat liberal şi-a oferit scuze după ce a urinat în timpul unei şedinţe în sistem video.

Cu doar o lună mai devreme, el apăruse dezbrăcat într-o convorbire video cu colegii săi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici