Un nou FURT LA CANNES: A dispărut un colier de diamante în valoare de 2 milioane de euro

Un colier foarte scump a fost furat în timpul Festivalului de la Cannes, a anunţat, joi, casa de bijuterii elveţiană De Grisogono, la o săptămână după furtul spectaculos al unor bijuterii Chopard, dintr-o cameră a unui hotel de pe Croazetă.

491 afișări
Imaginea articolului Un nou FURT LA CANNES: A dispărut un colier de diamante în valoare de 2 milioane de euro

Un nou FURT LA CANNES: A dispărut un colier de diamante în valoare de 2 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un colier a fost furat în timpul festivalului de la Cannes şi colaborăm cu autorităţile", a declarat un purtător de cuvânt al firmei de bijuterii elveţiene, care a refuzat să ofere alte detalii privind circumstanţele furtului şi valoarea bunului, motivând că o anchetă este în desfăşurare.

Pe de altă parte, o sursă din poliţie a declarat că încă nu se ştie dacă este vorba "de o pierdere sau de un furt".

Potrivit presei franceze, colierul cu diamante a fost estimat la aproximativ două milioane de euro.

Casa de bijuterii elveţiană De Grisogono a organizat, marţi, o recepţie la hotel Eden Roc din Cap d'Antibes, în prezenţa mai multor staruri.

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de incidente de acest tip care au avut loc în timpul ediţiei de anul acesta a Festivalului de la Cannes (15 - 26 mai).

Luni, un magnat din industria cinematografică chineză a anunţat pe blogul său că a fost victima unui jaf comis în timpul Festivalului de Film de la Cannes şi a criticat cu vehemenţă "aroganţa" şi "lipsa siguranţei" care domnesc în Franţa. Zhang Qiang este numărul doi în ierarhia China Film Group, cel mai important şi mai influent conglomerat de stat însărcinat cu producţia din domeniul celei de-a şaptea arte în China. El spune că a venit la Cannes cu ocazia festivalului şi s-a cazat într-o reşedinţă de vacanţă administrată de grupul Pierre et Vacances. După ce s-a întors de la cină, magnatul chinez a găsit uşa de la apartamentul său larg deschisă, după ce fusese forţată. Bagajele i-au fost furate.

"Conducerea hotelului s-a arătat indiferentă şi mi-a cerut să sun eu însumi la poliţie, spunând că ei pot doar să schimbe broasca de la uşă şi nici măcar nu au vrut să intre pentru a arunca o privire la mine în apartament", a declarat magnatul chinez.

"Siguranţa publică din Franţa este cu adevărat proastă şi, în faţa unei astfel de aroganţe, nu trebuie să eziţi atunci când iei decizia de a nu veni la un astfel de festival", a adăugat Zhang Qiang, referindu-se la acest incident pe care îl consideră "o experienţă dramatică".

Chestiunea securităţii de la Festivalul de la Cannes a fost pusă sub semnul întrebării în aceste zile şi după furtul unor bijuterii Chopard, estimate la 1,4 milioane de dolari, care au fost sustrase în noaptea de 16 spre 17 mai dintr-o cameră de hotel de pe Croazetă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici