Veganismul ia amploare

  • 2-3% dintre români sunt vegani sau raw-vegani.
  • Restaurantele vegane înregistrează creşteri de 30-35% în fiecare an.
  • Un meniu complet vegan pe cinci zile, te costă între 345 lei şi 690 lei.
5643 afișări

Dacă vrei să devii vegan, trebuie să ştii că există şi ateliere unde înveţi să găteşti în acest stil. Poţi participa la cursuri atât fizic, cât şi online, iar preţul porneşte de la 60 de lei.

În momentul de faţă, 2-3% dintre români au adoptat acest stil de viaţă, iar restaurantele de profil înregistrează creşteri de 30-35% de la an la an.

O porţie de mâncare vegană porneşte de la 27 de lei. Dacă alegi un abonament pe cinci zile cu mic dejun, prânz şi cină, preţurile variază între 345 lei şi 690 lei.

Bogdan este vegan şi spune că se simte plin de energie de când a renunţat la carne.

„Consumul de carne a fost pus pe un loc second sau mai jos decât atât, fără ca eu să-mi fi impus lucrul ăsta. Sunt ceva ani, trei, aş spune."

„În ultimii ani românii s-au informat mai mult. Un procent mai mare din numărul românilor au început să aprecieze o mâncare sănătoasă. Oamenii care au mai multă informaţie şi citesc mai mult, cu siguranţă, văd avantajele unei astfel de alimentaţii şi atunci fac paşi în această direcţie," spune Cristina Luiza Dan, bucatar sef.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici