Video VIDEO Imagini rare cu un râs, surprinse într-o pădure din Vrancea

  • Imagini rare cu un râs au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei dintr-o pădure din Vrancea.
  • Animalul este foarte discret şi este văzut foarte rar de oamenii.
957 afișări

Râsul a fost filmat de o cameră montată de angajaţii Regiei Naţionale Romsilva într-o pădure din Vrancea.

„Imagini superbe cu un râs într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea au fost obţinute cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei instalată de specialiştii Romsilva. Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populaţii de râs de pe continentul nostru. Este un carnivor foarte de discret, fiind văzut foarte rar de oameni în libertate. Râşii se deplasează fără zgomot şi atacă prada pe neaşteptate, putând face salturi mari. Au auzul şi mirosul foarte fin şi au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă”, au explicat cei de la Romsilva.

În Parcul Natural Putna Vrancea, alături de râşi trăiesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistreţul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.

Parcul Natural Putna Vrancea este situat în sud-estul ţării, în judeţul Vrancea, şi are o suprafaţă de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici