Vadim Tudor a făcut apel la membrii şi simpatizanţii PRM să nu intre în panică

Tristeţe mare la sediul central al PRM în seara alegerilor, liderul Corneliu Vadim Tudor aşteptând în biroul său rezultatele exit-poll-urilor, după care a venit în sala în care aştepta presa pentru a nega faptul că PRM se află sub pragul de 5% şi a le spune simpatizanţilor să nu intre în panică.

11 afișări
Imaginea articolului Vadim Tudor a făcut apel la membrii şi simpatizanţii PRM să nu intre în panică

Vadim Tudor a făcut apel la membrii şi simpatizanţii PRM să nu intre în panică (Imagine: Mediafax Foto)

C.V.Tudor a spus că, din informaţiile sale, PRM ar avea peste 6% , apreciind că acest lucru se va vedea după numărarea buletinelor de vot.

El a făcut apel la membrii şi simpatizanţii PRM să nu intre în panică şi a transmis un mesaj preşedintelui Traian Băsescu, prin care îl avertiza că, prin PRM, avea un aliat în Parlament.

Întrebat ce aşteaptă de la Băsescu, Vadim Tudor a spus că, dacă şeful statul va sesiza că la alegeri au fost fraude mari, să sesizeze BEC şi să nu nominalizeze un premier din partea alianţei PSD-PC-PNL.

"Accept şi recunosc înfrângerea, dar nu recunosc hoţia, nu accept frauda. Asta e fraudă.", a spus C.V.Tudor, care crede, în continuare, că, asemeni fotbalului, o echipă ca PRM, care a ocupat locurile doi şi trei la ultimele alegeri, nu poate fi "retrogradată".

"Este clar că s-au furat alegerile, de la pomenile electorale, până la confruntările electorale", a mai spus liderul PRM.

El nu a putut să accepte faptul că PRM a pierdut, pentru prima oară după 18 ani, şansa de a intra în Parlament, partidul lui C.V.Tudor, altădată de peste 20 %, obţinând acum sub 5%.

Câţiva optimişti exaltaţi din PRM au crezut, până în ceasul al 12-lea, că partidul lor va intra în Parlament, făcându-se socoteli în fel şi chip, fie de depăşire a pragului de 5%, fie de obţinere a 6 mandate de parlamentar.

Mulţi dintre membrii PRM cred că eşecul în alegeri aparţine în exclusivitate liderului partidului, care nu s-a implicat prea mult în campanie sau care s-a apropiat, aproape nepermis de mult, de Traian Băsescu, cândva un adversar declarat al liderului PRM. Printr-o schimbare de tactică, Vadim Tudor a încercat, pe ultima sută de metri, să se apropie de Băsescu, sperând că tonul mai moderat, chiar prietenos, la adresa lui Traian Băsescu, îi va aduce mai multe voturi.

Părăsit de mulţi dintre apropiaţi, izolat pe scena politică, Vadim Tudor nu a mai putut fi locomotiva care trăgea partidul spre 15-20%, ci a devenit, încet, dar sigur, marele perdant.

Apoi, PRM a fost, tot timpul, în opoziţie (excepţie făcând doar perioada "patrulaterului roşu" - PDSR-PRM-PSD-PDAR), fapt care a fărămiţat partidul, parlamentari şi membri ai PRM preferând să migreze spre formaţiunile de la putere, care, în schimbul votului , le promiteau diverse locuri în viitorul Parlament.

Astfel, au plecat din PRM membri cu vechime ca Sever Meşca, Ilie Neacşu, Corneliu Ciontu, Daniela Buruiană, Lia Olguţa Vasilescu, dar şi voiajori de profesie, ale căror nume au fost cunoscute abia în momentul părăsirii partidului lui Vadim Tudor.

Toţi au sărit din barca PRM simţind că partidul este în scădere. Şi nu s-au înşelat, votul uninominal găsind formaţiunea lui CV Tudor total nepregătită, îmbătrânită şi obosită.

C.V.Tudor a încercat să amîne acest moment, PRM fiind singurul partid care a contestat în justiţie votul uninominal. Fără succes, însă, iar liderul PRM a sperat că va resuscita partidul atrăgând pe listele PRM nume ca Oana Zăvoranu sau Aurelian Temişan.

Dar nici această strategie nu a avut succes, pentru că nimeni nu s-a mai înghesuit să candideze pentru partidul lui Vadim Tudor, drept pentru care au ramas colegii din ţară neacoperite, iar listele electorale au fost completate în grabă.

Vadim Tudor nu a organizat lansări spectaculoase de candidaţi şi s-a plâns, tot timpul, că partidul este sărac şi nu are bani pentru campania electorală.

Presimţind rezultatul alegerilor, Vadim Tudor a anunţat că, indiferent care va fi acesta, indiferent dacă va intra în Parlament, el nu va ieşi din viaţa politică, ci îşi va radicaliza discursul.

Rămâne de văzut, însă, dacă în afara arenei parlamentare părerile lui C.V.Tudor vor mai interesa pe cineva.

(Material realizat de Emma Toader, ema@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici