Ediţie specială „Marius Tucă Show” | Raed Arafat: Nu am ştiut de filmuleţul de la Colectiv | Ce spune şeful DSU despre pedepsele date în acest dosar şi de ce nu a tratat personal pacienţi la tragedia din club

Ediţie specială „Marius Tucă Show”. Marius Tucă discută cu Raed Arafat despre înregistrarea apărută la patru ani de la tragedia din Colectiv şi despre faptul că şefului DSU i se cere, din nou, demisia.

5718 afișări

Redăm cele mai importante idei din emisiune:

Update 19.20 Arafat nu comentează condamnările în dosarul Colectiv: Nu am citit motivaţia

Raed Arafat a declarat, la Marius Tucă Show, că nu comentează decizia Tribunalului Bucureşti în cazul Colectiv deoarece încă nu a citit motivarea instanţei, pentru a afla unde s-a greşit şi de ce au fost condamnaţi angajaţii primăriei. Citeşte continuarea...

Update 19.56 Despre religia lui: Nu am nicio problemă ca musulman în România. Nu sunt practicant, dar nu am nicio problemă din acest punct de vedere. 

Update 19.49 Raed Arafat, despre motivele pentru care este atacat: Am ajuns să fiu făcut vinovat şi pentru Caracal, unde nu am absolut nicio competenţă. Nu văd un singur motiv pentru asta. În primul rând, părerea mea, se întâmplă pentru că trebuie decredibilizat doctorul Arafat, pentru că unora nu le convine că am credibilitate, că sistemul de urgenţă are credibilitate mare. Apoi, unii avocaţi consideră că dacă îl bagă pe doctorul Arafat în dosar, procesul devine mai mediatizat. Urmează interesele private, uneori convergente cu cele politice. Sistemul de urgenţă poate fi generator de fonduri pentru firme private, care doresc să preia parţial sau total sistemul public de intervenţie. 

Update 19.49 Şeful DSU: Multă lume crede că Arafat dă undă verde pentru elicopterele SMURD care intervin. Nu este cazul. Sistemul funcţionează singur. 

Update 19.42 Arafat: Vrem mereu să îi dăm afară pe cei care au fost. Atunci noi scăpăm de oamenii care au cumulat experienţă. Riscăm ca la următoarea situaţie similară să avem tot oameni care nu au fost confruntaţi cu ea. 

Update 19.36 Şeful DSU a spus de ce nu a tratat personal pacienţi la Colectiv: Nu am intervenit pe pacienţi deoarece regula în astfel de situaţii e că cel care coordonează nu pune mâna pe victime individuale. 

Raed Arafat a explicat că la intervenţia din Colectiv au fost folosite în total 64 de ambulanţe, iar spitalele au făcut o treabă „extraordinară” în privinţa mobilizării. Şeful DSU spune că la faţa locului nu a putut ajuta răniţii pentru că organiza spitalele şi discuta cu ministrul. Citeşte continuarea...

Update 19.30 Arafat: Nu am avut filmuleţul Colectiv. Nu ştiam că trebuie să urc până la premier

Raed Arafat a declarat că şi atunci când se vor împlini 5 ani de la Colectiv vor fi organizate alegeri, deci e posibil să mai apară noi dezvăluiri despre tragedie. În privinţa filmuleţului, şeful DSU a spus că nu l-a avut şi nu ştia că trebuie prezentat premierului. Citeşte continuarea...

Update 19.05 Raed Arafat, despre modul în care comunică: Eu nu am consilieri de imagine. Mă ajută cineva cu pagina de Facebook a departamentului.

Ştirea iniţială:

Ediţie specială „Marius Tucă Show”, joi, 19 decembrie, de la ora 19.00. Invitat va fi Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.  

Cine vrea demiterea lui Raed Arafat?

Ce s-a urmărit cu difuzarea filmuleţului Colectiv?

Sunt corecte pedepsele în dosarul Colectiv?

Se va privatiza serviciul de urgenţă SMURD?

Cine şi de ce face presiuni pentru desfiinţarea Departamentului Pentru Situaţii de Urgenţă?

Va ceda Raed Arafat acestor presiuni?

Sunt câteva din întrebările la care va răspunde secretarul de stat Raed Arafat, şeful Deptartamentului pentru Situaţii de Urgenţă, de la ora 19.00, într-o ediţie specială Marius Tuca Show, LIVE pe mediafax.ro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici