Video Raed Arafat, şeful DSU, a spus de ce nu a tratat personal pacienţi la Colectiv: Cel care coordonează nu pune mâna

Raed Arafat a explicat că la intervenţia din Colectiv au fost folosite în total 64 de ambulanţe, iar spitalele au făcut o treabă „extraordinară” în privinţa mobilizării. Şeful DSU spune că la faţa locului nu a putut ajuta răniţii pentru că organiza spitalele şi discuta cu ministrul.

482 afișări

„Bucureştiul, la Colectiv, în total s-au folosit 64 de ambulanţe, în total, din care 3 cu câte 4 tărgi. Ca cifră, număr, Bucureştiul a făcut faţă chiar foarte bine. Timpul: avem în 43 de minute, erau angrenate 48 de ambulanţe. Nu (e mult, n.r.)”, a declarat seful DSU la Marius Tucă Show.

La Bucureşti, acum e capacitatea mult mai mare faţă de resursele angrenate la Colectiv, anunţă Raed Arafat.

„Toată lumea a zis că orice capitală din Europa ar fiavut o problemă să mobilizeze astfel de forţe. Bucureştiul a mobilizat resurse - puteam să mobilizăm din alte judeţe dacă noi stiam că va dura foarte mult. Numai că faza de intervenţie acută a durat aproape 2 ore. Ce este iarăşi ok”, a mai explicat acesta.

Arafat spune şi de ce nu a îngrijit răniţii, în contextul în care a fost criticat: „Când am sosit acolo, anumite lucruri le-am comandat eu, anumite lucruri le-am preluat. Am început să vorbesc - am fost criticat că vorbeam la telefon. Regulile de bază în medicină de dezastre spun că cel care coordonează nu pune mâna pe cazuri individuale. Obligatoriu. Discutam cu colegii, vedeam că se resuscitează pe jos, dar în acelaşi timp, grija mea era: la Floreasca îmi spuneau colegii că sunt 50 şi ceva de bolnavi”, a explicat Arafat.

88 de tineri au fost intubaţi în noaptea respectivă.

„Când ştii că ai 88 de intubaţi, îiti trebuie aparate. Am început să dau telefoane, vorbeam cu ministrul Sănătăţii şi îi spuneam: am nevoie de aparatură suplimentară. El a găsit la Fundeni, în altă parte. A fost o muncă titanică să ţinem situaţia sub control. În prima noapte, singurele decese au fost cele din prespital, în afară de unul. În rest, spitalele au făcut o treabă extraordinară”, spune sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
arafat,
colectiv,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici