Video Marian Alecu, antreprenorul care a adus McDonald’s în România: La noi cred că se practică management-ul prin confuzie / Ar trebui să fim ajutaţi cu reducerea impozitării pe salarii

  • Marian Alecu, antreprenorul care a adus McDonald’s în România, a fost invitat miercuri, 22 aprilie la „Marius Tucă Show”
  • Antreprenorul a declarat că el crede că „la noi cred că se practică management-ul prin confuzie”
  • De asemenea, Alecu a spus că „dacă nu suntem ajutaţi cu lucruri concrete, cred că ar trebui să fim ajutaţi cu reducerea impozitării pe salarii”
1305 afișări

Redăm principalele declaraţii:

Marius Tucă: Ce e de facut in momentul asta?

Marian Alecu: Business-ul nostru este cel mai lovit. La noi cred ca se practica managementul prin confuzie. Nu se intampla absult nimic concret, am multumit pentru somajul tehnic dar este un paleativ. Grupul din care fac parte 1.400 de angajati. In martie ar fi trebuit sa luam niste dividente dar in loc am luat un credit pentru a ajuta angajatii.

Marius Tucă: Vad autoritatile ca vorbesc despre carantina si carantinati dar nimic despre businessul asta, nimic in sensul deschiderii. Care ar trebui sa fie scenariul care ar trebui sa vina din partea autoritatilor?

Marian Alecu: In conditiile in care suntem pregatiti sa respectam toate restrictiile noi am vedea un scenariu de deschidere din 16 mai.

Marian Alecu: In vara ne vom baza pe terase. Sa speram ca septembrie, octombrie ne vor permite sa functionam.

Marius Tucă: Chiriile vor fi la fel, ce parere ai?

Marian Alecu:  E o chestie de negociere. In mod sigur 30% din business-urile de restaurante nu se vor deschide. S-a tot vorbit de creditele de IMM-uri, am vorbit cu un bancher si mi-a spus ca daca totul merge bine putem lua banii in august dar pana atunci businessul moare. Eu am nevoie de bani acum, in mai.

Marian Alecu: Nu ni se spune nimic de la guvern. Daca nu suntem ajuntati cu lucruri concrete, cred ca ar trebui sa fim ajutati cu reducerea impozitarii pe salarii. Noi vrem dar nu putem sa avem un business alb. Cred ca stiindu-se cat este de lovit acest sector cred ca ar trebui scos impozitul specific pe care noi il platim.

Marian Alecu: Hotelurile sunt mai lovite. 98,8% din hoteluri sunt inchise, aflux de turisti nu va mai fi.

Marian Alecu: Eu am un hotel la mare, in statiunea Venus. Anul trecut il aveam rezervat 80%, acum este rezervat 25% numai pentru iulie si august.

Marius Tucă: Nu avem niciun program, nicio idee, astazi am aflat ca dupa 15 mai vom putea merge fara declaratia pe proprie raspundere.

Marian Alecu:  Mie imi provoaca dureri de cap faptul ca sunt parcurile inchise.

Marius Tucă: Dupa 15 mai de vor deschide.

Marian Alecu: Eu cred ca in acest an se va gasi leacul.

Marius Tucă: Lumea nu poate exista fara restaurante, parcurile sunt inchise, teatrele sunt inchise, oameni nu au unde sa mearga decat in restaurante.

Marian Alecu: Putem pune dezinfectant la masa. Lasati-ne sa ne desfasuram activitatea pe care stim sa o facem, lasati-ne sa ne desfasuram activitatea care face parte din esenta noastra ca oameni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici