Video „Marius Tucă Show”. Dr. Virgil Musta: După două luni constatăm că în România situaţia este ţinută sub control / Cum s-a schimbat tratamentul în spital de la începutul epidemiei

  • Dr. Virgil Musta, medic primar boli infecţioase la Spitalul de boli infecţioase din Timişoara, a fost invitat marţi la „Marius Tucă Show”
  • Medicul a declarat că „după doua luni constatăm că în România situaţia este ţinută sub control”, chiar dacă avem peste 10.000 de cazuri de Covid-19
  • Totodată, medicul a mai explicat că „tratamentul evoluează” în spitalele din România
7819 afișări

T: Cum aţi evalua ceea ce s-a întâmplat în cele doua luni de epidemie?

M: Situaţia este mult mai bună decât credeam acum doua luni. După doua luni constatăm că în România situaţia este ţinută sub control, chiar daca avem un număr de peste 10.000 de cazuri. La noi în spitalul Victor Babes din Timisoara încă mai avem locuri pentru pacienţi.

T: E la fel de mare numărul de pacineţi care se internează?

M: Da. O mare parte din populaţie a înţeles mesajul pe care l-am transmis.

T: Legat de tratamentul cu plasma

M: Eu spuneam că aşteptăm legislaţia pentru a începe acest tratament, centrul de recoltare de sange se organizează, încă nu am reuşit să realizam primul tratament cu transfer de plasmă de la un pacient vindecat.

T: De la începutul epidemiei s-a schimbat tratamentul în spital?

M: Tratamentul evoluează, avem posibilităţi ce au intrat în studii, pe lângă tratamentul antiviral administrăm şi terapia anticoagulantă profilatică pentru a putea preveni complicaţiile trombo-embolice ale acestei boli.

M: Eu nu sunt medic de terapie intensivă, din pacate evoluţia pacineţilor care au ajuns în terapie intensivă este foarte dificilă şi cu mortalitate mare. Elementul principal ca pacenţii sa nu ajungă la terapie intesiva este depistarea precoce a acestei infecţii şi tratatarea cât mai rapidă a riscurilor trombo-embolice.

T: Legat de vârf

M: Suntem pe o zonă confortabilă de platou şi speram ca şi în continuare vom evolua în acest sens şi că varful nu va fi foarte mare astfel încât să ne depăşească capcitatea de internare şi pe cea de internare la terapie intensiva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici