Video Viaţa în vremea coronavirusului. Ion Cristoiu, dialogul zilei cu Marius Tucă. APEL către clasa politică să evite să arate că are privilegii LIVETEXT

Zilnic, începând cu ora 18.00, MEDIAFAX. RO transmite LIVE gândurile, preocupările, opiniile, dar şi comentariile a două personalităţi ale presei româneşti: ION CRISTOIU şi MARIUS TUCĂ.

1880 afișări

Principalele idei enunţate de ziaristul Ion Cristoiu în emisiunea Marius Tucă Show:

- Firma Sanador a anunţat că face teste. Cine i-a dat voie? Domnul Cercel s-a întrebat public dacă această firmă are acreditare. Statul trebuie să ne asigure dreptul de a fi testat. În acest moment, statul român condus de Klaus iohannis îşi permite să disocieze. După care Sanador zice că testează dacă ai scrisoare de la medicul de familie.
Ori Klaus Iohannis să spună că a decis ca şi firmele private să participe la asta. Sunt 2 variante: ori le naţionalizăm

- S-a decis undeva că şi firmele private contribuie la asta? Domnul Costache nu răspunde, domnul Orban nu răspunde, domnul Iohannis nu răspunde şi noi stăm ca proştii. Noi am aflat de la ei că contra 3oo şi ceva de lei te poţi programa. S-a ridicat problema în faţa domnului Cercel, care a zis că, pentru a face asta trebuie să ai acreditare.
Normal era ca statul român să ne anunţe că începând de mâine se teastează şi la privat

- Acestă criză este gestionată peste tot de sistemul de sănătate public. Nu are teste statul, stă toată lumea la rând. Nu ne-a spus statul că cine are 1000 de euro pe zi se internează în spital, restul îi băgăm în corturi. Daţi-i un telefon lui Cercel, care a spus că va veni un vaccin într-o lună din Marea Britanie ca să fie testat pe proştii de români sau va veni deja gata?

- Trebuie să decidem dacă această pandemie va împărţi lumea în două: ăla care bani va primi şampanie cu drona, ăla care n-are nu. În cazul de faţă, nu s-a decis dacă şi privatul poate să interneze, să ştim să ne scoatem banii din cont, că restul merg la cort. 

- Primarul de la Iaşi. Dacă în această perioadă ştabii cu bani, politicienii nu arată că sunt ca toată lumea, avem o mare problemă. Dacă vine Chirică şi îmi spune mie că îşi face în fiecare zi un test în timp ce tanti Safta bucătărească nu poate la spital, e o problemă. Unul numit Stalin şi-a trimis copilul pe front şi a murit. Nu putea Stalin să îl ţină acasă. Unul Chirică zice că face în fiecare zi. El face testul de la omul muncii. Apel către toată clasa de politruci, se duce dracu toată casa. S-o facă dracu pe ascuns, trebuia să spună că face test în fiecare zi? De ce nu a pus d-l Orban să îl pună pe nea Gigle de la sclărie în vila aia

 

- Clasa politică să evite să arate în această perioadă că are privilegii. Imaginaţi-vă că sunt oameni fără serviciu, care au doi trei copii acasă pe capul lor şi dacă clasa politică nu înţelege că trebuie să mimeze, să evite grandomania de ştab. Cum să vii acum să spui cine are bani se internează?

- Grupul de comunicare al lui peşte nu ne-a anunţat, noi am aflat din presă. Iar grupul ăla care trebuia să ne spună că au decis la vila privată unde stă domnul ăla că se pot face teste şi la privat. Tipii stau ca şmecherii în păpuşoi şi tac.

- Despre Câţu? Omul e normal? Nici Trump nu e normal Vine unul Trump şi zice „aaaaa”, virusul e chinezesc şi mai vine şi unul care e ambasadorul lui Trump care îmi scrie un cearceaf că nuuu, ca.... domnle noi avem pandemie nu ne mai interesează.

- Pe de o parte ni se spune că e jale mare, chemăm armata, pe de o parte d-ul Câţu are o problemă cu Olguţa Vasilescu. Mie mi-e teamă că la un moment dat vine unul şi îmi dă una în cap pentru un kilogram de făină şi el are o problemă ciu Olguţa Vasilescu. Nu mai suntem pesedişti, toţi trăim în era coronavirusului. 

- Dacă planeta are un singur duşman, care era virusul, las-o domnule cu rivalitatea. În loc să vină să ne ajute, să ne dea nişte bani, că are bani, ei vin şi spun că de vină sunt chinezii. Nu-mi imaginam că liderii lumii pot fi atât de proşti. Văzusem filmele alea americane, erau în echipaje chinezi, ruşi, care bat meteoriţii. Triburile din Sahara, din junglă şi spuneau ameticanii ne-au ajutat. Uitaţi-vă la ei, liderii lumii, în afară să pună armata pe noi şi să ne ţină în casă, nu au nici iniţiativă. În loc să se pună la un loc, să spună ce au fiecare.... nu vi se pare că nu vedeţi la niciunul o idee?

-Trebuie să asigurăm acestei ţări posibilitatea ca măcar 10% din naţiune să muncească. O să ieşim din criză. Avem de-a face cu o situaţie unică în lume, ca stare de spirit. Îşi vor pierde încrederea în oameni. Dacă documentul este fals, oamenii îşi vor pierde încrederea în presă. Tot ce ştim despre democraţie, despre solidaritate, s-a dus dracului. Tema acestui virus îndreptăţeşte foarte multe limitări ale drepturilor omului

- Acest document, care sigur va fi dat, dezvăluie un ceauşism al acestei conduceri. Acest lucru a fost făcut în ţări în care era dezastru. La noi sunt 227 de cazuri. Statul în casă nu se justifică. Dacă dai acest document, înseamnă că sunt mai mulţi. Dacă pe stradă sunt 50.000 pe care nu îi testăm şi 20.000 sunt bolnavi, este o crimă. Să ni se spună că sunt mai mulţi, dar nu avem capacitatea de testare. Dacă dai drumul la adevăr, băi, sunt 10.000 şi au murit 100, îi convingi pe români să stea în casă. Nu poţi să îi convingi, dacă spui că e bine. Dacă nu le spui cât de grav e, nu stau în casă nici cu paraşutiştii de la Buzău nu îi ţii în casă. Stau numai dacă ştiu că e cu adevărat pericol. Dacă nu îl convingi că e pericol, de ce să stea în casă.

 

 


Dialogul la distanţă între cei doi jurnalişti vă va oferi un exemplu despre cum vă puteţi crea o rutină cât staţi izolaţi în casă, ce puteţi citi, ce filme puteţi viziona, dar şi alte lucruri inedite din istoria mai mult sau mai puţin recentă.

Calităţile de jurnalist, scriitor, filosof şi istoric ale lui Ion Cristoiu, dar şi umorul, vor da ocazia unui dialog savuros cu Marius Tucă, un jurnalist de excepţie, realizator şi moderator al emisiunii MARIUS TUCĂ SHOW.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici