Prognoza METEO. Temperaturile scad în toată ţara, iar săptămâna viitoare cresc din nou. Evoluţia vremii în octombrie

Temperaturile sunt în scădere până pe 8 octombrie, de la medii de 26 – 27 de grade, până la 17 grade, iar săptămâna viitoare valorile maxime cresc din nou, anunţă meteorologii.

1970 afișări
Imaginea articolului Prognoza METEO. Temperaturile scad în toată ţara, iar săptămâna viitoare cresc din nou. Evoluţia vremii în octombrie

Prognoza METEO. Temperaturile scad în toată ţara, iar săptămâna viitoare cresc din nou. Evoluţia vremii în octombrie

Potrivit meteorologilor, în Banat, valorile termice maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 26 - 27 de grade, spre 17 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora se va situa în jurul a 24 de grade. Săptămâna viitoare, maximele termice vor fi în scădere uşoară şi treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 15 grade la începutul intervalului, spre 8 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 11 - 12 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul intervalului, spre 9 - 10 grade.

Va ploua, posibil însemnat cantitativ, în perioada 5 – 8 octombrie, iar după data de 12 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere.

În Crişana, temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 26 - 27 de grade, spre 16 - 17 grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge la 24 de grade. Săptămâna viitoare, maximele termice vor fi în scădere uşoară şi treptată spre medii de 19 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 14 grade la începutul intervalului, spre 7 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 11 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 9 grade.

Va ploua în intervalul 5 – 8 octombrie, iar după data de 12 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere. Izolat cantităţile de apă vor putea fi însemnate.

În Transilvania, până în data de 9 octombrie, maximele termice vor fi în scădere, de la medii de 26 - 28 de grade, spre 17 grade. Apoi, între 9 şi 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge la 22 - 23 de grade. În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 18 grade. Minimele termice vor fi în scădere de la medii de 13 - 14 grade la începutul intervalului, spre 5 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 8 grade, apoi vor scădea uşor şi treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 6 grade.

Vor fi ploi în Transilvania, în intervalul 5 – 8 octombrie, pe arii restrânse însemnate cantitativ. După data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere.

În zona Maramureşului, până în data de 8 octombrie, maximele termice vor scădea de la medii de 26 - 27 de grade, spre 16 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, iar în medie, acestea vor ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere treptată spre medii de 18 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 13 - 14 grade la începutul intervalului, spre 6 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 10 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul intervalului, spre 7 grade.

Va ploua, pe arii restrânse însemnat cantitativ, în intervalul 5 – 8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere

În Moldova, până în data de 9 octombrie, vremea va fi într-un proces de răcire, ce se va resimţi mai ales la valorile diurne. Astfel, maximele termice vor scădea de la medii de 26 de grade, spre 18 - 19 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere treptată spre medii de 18 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, semnificativă între 8 şi 10 octombrie, de la medii de 15 grade la începutul intervalului, spre 8 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 10 - 11 grade, apoi vor scădea uşor şi treptat până la sfârşitul intervalului, spre 9 grade.

Va ploua, pe arii restrânse însemnat cantitativ, în intervalul 6 – 8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere.

În Dobrogea, până în data de 9 octombrie, vremea va fi într-un proces de răcire, mai accentuată în intervalul 7 - 9 octombrie. Astfel, maximele termice vor scădea de la medii de 25 - 26 de grade, spre 20 grade. Până în data de 13 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere uşoară, iar media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere uşoară şi treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, semnificativă între 8 şi 10 octombrie, de la medii de 17 - 18 grade la începutul intervalului, spre 12 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 şi 14 octombrie, minimele termice vor fi în creştere uşor spre valori, în medie, de 14 grade, apoi vor scădea uşor şi treptat până la sfârşitul intervalului, spre 12 grade.

Va ploua, izolat însemnat cantitativ, în intervalul 6 – 8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în uşoară creştere.

În Muntenia, temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 9 octombrie, de la medii de 29 de grade, spre 21 de grade. Până în data de 13 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge la 24 de grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere uşoară şi treptată spre medii de 20 - 21 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 15...16 grade la începutul intervalului, spre 8 - 9 grade, în jurul datei de 10 octombrie. Între 10 şi 14 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 11 - 12 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 10 grade.

Va ploua în intervalul 6–8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în uşoară creştere. Izolat cantităţile de apă vor putea fi însemnate, mai ales la începutul intervalului.

În Oltenia, temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 27 de grade, spre 20 de grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge la 23 de grade. În a doua săptămână a intervalului, maximele termice vor fi în scădere uşoară şi treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii în jurul a 16 grade la începutul intervalului, spre 8 grade, în jurul datei de 10 octombrie. Între 10 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 11 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 9 - 10 grade.

Va ploua în intervalul 5 – 8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate.

La munte, temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 19 grade, spre 9 - 10 grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media va ajunge la 15 grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 11 grade la începutul intervalului, spre 2 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 7 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 4 grade.

Va ploua în intervalul 5 – 8 octombrie, iar pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate. După data de 13 octombrie va creşte din nou probabilitatea de apariţie a ploilor, iar la altitudini mari vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici