Risc crescut de caniculă şi disconfort termic în Sud, Est, Lunca Dunării şi Bărăgan

Poliţiştii rutieri fac recomandări pentru şoferii care circulă cu maşina marţi, miercuri şi joi, când Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de disconfort termic ridicat şi caniculă în Sud, Est, Lunca Dunării şi Bărăgan.

232 afișări
Imaginea articolului Risc crescut de caniculă şi disconfort termic în Sud, Est, Lunca Dunării şi Bărăgan

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, potrivit ANM, disconfortul termic va fi în creştere în regiunile sudice şi estice, fiind caniculă, marţi (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării şi în Bărăgan, iar miercuri şi joi (5 şi 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei şi în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 36 de grade.

În aceste condiţii, şoferilor li se recomandă să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald; să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă; să folosească sistemele de climatizare; să nu conducă dacă sunt obosiţi; să manifeste atenţie la faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăţi şoferilor în perceperea obstacolelor şi anticiparea conduitei celorlalţi participanţi la trafic.

De asemenea, poliţiştii rutieri le recomandă persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală, menite să afecteze conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă, să evite pe cât posibil deplasare cu maşina în perioadele de timp caniculare.

„Circulaţi cu atenţie, daţi dovadă de calm şi de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite”, spun poliţiştii rutieri.

ANM a emis o informare meteo de disconfort termic ridicat şi caniculă pentru marţi, miercuri şi joi.

În intervalul menţionat disconfortul termic va fi în creştere în regiunile sudice şi estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Va fi caniculă, marţi (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării şi în Bărăgan, iar miercuri şi joi (5 şi 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei şi în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 36 de grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici