Acord de cooperare militară între România şi Maroc

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr şi omologul său marocan Abdeltif Loudyi au semnat, la Rabat, acordul între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc privind cooperarea în domeniul militar şi tehnic, o premieră în relaţia dintre cele două ţări.

1401 afișări
Imaginea articolului Acord de cooperare militară între România şi Maroc

Sursa foto: Facebook

Potrivit unui comunicat al MApN, acordul, primul document de acest fel semnat între România şi Maroc, va asigura cadrul juridic al cooperării în domenii de interes reciproc precum industria de apărare, instruirea personalului în instituţii militare, pregătirea şi exerciţiile, medicina militară şi securitatea cibernetică.

„Sunt convins că acest acord, care reprezintă o premieră, va oferi imboldul necesar pentru aprofundarea cooperării în domeniul apărării dintre România şi Regatul Maroc, în beneficiul ambelor state”, a declarat ministrul Apărării Naţionale cu ocazia semnării acordului.

În cadrul întrevederii bilaterale, miniştrii Tîlvăr şi Loudyi au abordat subiecte de interes comun privind relaţia româno-marocană, cu accent pe cooperarea în domeniul tehnico-militar şi pe situaţia de securitate globală, reliefând particularităţile continentului african. În context, ministrul Angel Tîlvăr a adresat părţii marocane invitaţia de a participa la cea de-a noua ediţie a celei mai mari expoziţii de tehnică militară şi de securitate din zona Europei de Est - Black Sea Defence and Aerospace BSDA 2024, care va avea loc la Bucureşti, la finalul lunii mai, invitaţie acceptată de omologul de la Rabat.

În final, ministrul Tîlvăr a subliniat că Strategia Naţională a României pentru Africa oferă viziunea necesară pentru angajamentele viitoare ale ţării noastre pe continent, inclusiv pe palierul securitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici