Video Adrian Sârbu: Zelenski şi-a amintit de noi. Sunt buni şi banii mărunţi ai României

  • Preşedintele Volodimir Zelenski a mulţumit României pentru cooperarea în cazul exporturilor de cereale şi pregătirea piloţilor ucraineni pentru avioanele F16
  • O mulţumire mai potrivită pentru români de la Zelenski ar fi fost să spună că în şcolile din Bucovina se vorbeşte şi se învaţă în româneşte, nu ucraineana
  • E îngrijorător că Zelenski vorbeşte mai mult despre R. Moldova decât vorbim noi şi, când s-a pus problema, s-a repezit să spună că îi asigură şi securitatea, afirmă Adrian Sârbu.
781 afișări

Nemo: Volodimir Zelenski este în turneu în ţările baltice. Preşedintele ucrainean se îndreaptă către ţările apropiate pentru a obţine ajutor. El a discutat şi cu preşedintele polonez Duda şi cu Iohannis al nostru. Zelenski a mulţumit României pentru cooperare, în special în ceea ce priveşte exporturile de cereale şi pregătirea piloţilor pentru avioanele F16.

Adrian Sârbu: România a deschis graniţele, România a lăsat grâul ucrainean să treacă pe aici, nu a creat o problemă şi nu i-a ascultat pe agricultorii români, cum au făcut polonezii cu ai lor. Eu aş fi vrut ca dl. Zelenski, că tot l-ai pomenit acum... dar frumoasă observaţie că şi-a amintit şi de noi.

Hofi: Da, dar după ce s-a terminat filmul.

Adrian Sârbu: Acum, dacă a ajuns la bani mărunţi, sunt buni şi ăia, nu? Eu cred că ar fi fost o mulţumire mult mai bine primită de români să ne spună că în Bucovina se vorbeşte, se învaţă româneşte la şcolile de români de acolo. Că nu se mai învaţă limba ucraineană.

Hofi: Nu se poate, e război.

Adrian Sârbu: Nu, dar el s-a angajat că va respecta condiţiile UE pentru aderare. Ce mă îngrijorează e că dl. Zelenski vorbeşte mai mult de Moldova decât vorbim noi. Nu pentru că sunt la pachet pentru aderarea la UE, dar când s-a pus problema securităţii Moldovei, Ucraina s-a repezit să spună: „îi asigurăm noi securitatea”.

Nemo: Ba chiar mai mult. Pe la începutul conflictului a spus: „Ce, aveţi probleme în Transnistria? Intrăm noi şi rezolvăm rapid”.

Hof:i Păi au mai multe arme, echipamente.

Adrian Sârbu: Şi Modova e ucraineană, ca şi Bucovina, cât a rămas de la Stalin? Eu aş zice că nu. Nu?

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici