Agentul guvernamental pentru CEDO va fi numit de ministrul de Externe. Hotărâre luată de Guvern

Guvernul a adoptat, luni, o hotărâre prin care agentul guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) va fi numit şi eliberat din funcţie prin ordin al ministrului Afacerilor Externe, nu prin ordinul premierului aşa cum prevede legea în vigoare.

720 afișări
Imaginea articolului Agentul guvernamental pentru CEDO va fi numit de ministrul de Externe. Hotărâre luată de Guvern

Agentul guvernamental pentru CEDO va fi numit de ministrul de Externe. Hotărâre luată de Guvern

„Numirea şi eliberarea din funcţie a Agentului guvernamental pentru CEDO se aprobă de către prim-ministru, la propunerea ministrului afacerilor externe, cu avizul ministrului justiţiei. Agentul guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului este numit şi eliberat din funcţie prin ordin al ministrului afacerilor externe. Numirea şi eliberarea din funcţie a Agentului guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului se comunică Grefei Curţii Europene a Drepturilor Omului de către Misiunea Permanentă a României pe lângă Consiliul Europei”, prevede modificarea adusă articolului 2 din HG nr. 868/ 2003 privind organizarea şi funcţionarea Agentului guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

O altă prevedere din hotărârea adoptată de Executiv luni arată că agentul guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului are rang de director general în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cedo,
guvern,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici