ALDE, despre consultările de la Cotroceni pe legile justiţiei: Am stabilit cu PSD să avem un mesaj comun

Varujan Vosganian a declarat luni seară, pentru MEDIAFAX, că a fost stabilit în coaliţia de guvernare ca PSD şi ALDE să aibă „un mesaj comun” în ceea ce priveşte consultările de la Palatul Cotroceni pe legislaţia în domeniul justiţiei şi că probabil ALDE va da curs invitaţiei.

2101 afișări
Imaginea articolului ALDE, despre consultările de la Cotroceni pe legile justiţiei: Am stabilit cu PSD să avem un mesaj comun

ALDE, despre consultările de la Cotroceni: Am stabilit cu PSD să avem un mesaj comun

Întrebat de MEDIAFAX dacă ALDE va participa, miercuri, la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohanni la Palatul Cotroceni pe tema legislaţiei în domeniul justiţiei, vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a răspuns afirmativ.

„Da, cred că da”, a spus acesta.

Vosganian a adăugat că a existat o discuţie în coaliţia de guvernare pe tema consultărilor de la Cotroceni, iar PSD şi ALDE au stabilit să aibă un mesaj comun.

„Am stabilit să avem un mesaj comun”, a menţionat deputatul ALDE, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis, luni, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită miercuri, la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul justiţiei.

Administraţia Prezidenţială precizează că fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.

Programul consultărilor va fi următorul: Ora 15:00 - Partidul Social Democrat (PSD); Ora 15:30 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE); Ora 16:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL); Ora 16:30 – Uniunea Salvaţi România (USR); Ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR); Ora 17:30 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);Ora 18:00 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Discuţiile vin în contextul avizului Comisiei de la Veneţia şi a criticilor aduse de această instituţie cu privire la OUG privind Legile justiţiei şi Codurile Penale.

De altfel, şeful statului a cerut, vinerea trecută, demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ca urmare a criticilor forului european.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici