Video Alegerea noii conduceri PSD nu a fost validată din cauza unei contestaţii a lui Liviu Dragnea/ Primele reacţii în PSD/ Ce spune avocata lui Dragnea despre alegerea ilegală a Vioricăi Dăncilă

Tribunalul Bucureşti judecă azi, după ora 17.00, o contestaţie depusă de Liviu Dragnea şi care vizează deciziile luate la Congres. Instanţa ar fi trebuit să valideze deciziile din Congresul din 29 iunie, dar validarea a fost amânată pe motivul existenţei unei contestaţii a fostului lider PSD.

10338 afișări

UPDATE Avocata lui Dragnea, despre alegerea ilegală a Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD: Nu asta am susţinut

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a declarat, joi, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti, că nu a susţinut că alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD ar fi ilegală, refuzând să dea mai multe detalii despre sesizarea fostului preşedinte PSD, care vizează deciziile luate la Congres.

"Nu am de unde să ştiu (dacă Liviu Dragnea va avea câştig de cauză -n.r.). Nu asta am susţinut (că ar fi ilegală alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD -n.r.) şi nici nu am ce să susţin aici, la dumneavoastră. (Liviu Dragnea -n.r.) aşa a făcut, aşa a considerat. Nu am un mandat să fac declaraţii", a declarat avocata lui Liviu Dragnea, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti.

Flavia Teodosiu a refuzat să explice dacă sesizarea depusă de Liviu Dragnea vizează alegerea noii conduceri PSD sau altceva.

Tribunalul Bucureşti trebuia sa judece joi contestaţia depusă de Liviu Dragnea şi care vizează deciziile luate la Congres, însă o pronunţare asupra acesteia a fost amânată de magistraţi pentru vineri.

Instanţa ar fi trebuit să valideze deciziile din Congresul din 29 iunie, dar validarea a fost amânată pe motivul existenţei unei contestaţii a fostului lider PSD.

Sesizarea este judecată la Secţia Civilă din cadrul Tribunalului Bucureşti, obiectul fiind "modificarea conducerii partidului", la care au fost depuse mai multe cereri de intervenţie.

Prin amânarea validării deciziilor privind congresul din 29 iunie, s-a amânat practic şi validarea noii conduceri a PSD: Viorica Dăncilă- preşedinte al formaţiunii, Eugen Teodorovici- preşedinte executiv PSD şi Mihai Fifor- secretar general PSD.

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

UPDATE Reacţii în PSD, după sesizarea lui Dragnea: Dacă se acceptă, refacem congresul

Mai mulţi membri PSD au reacţionat, după sesizarea lui Liviu Dragnea, care a oprit practic deciziile luate de Congresul PSD din 29 iunie privind alegerea noii conduceri, spunând că la baza sesizării nu stă o răzbunare. În cazul în care instanţa admite, unii vorbesc de repetarea congresului.

"Eu cred ca nicio şansă. Poţi să ştii... Nu are nicio şansă, pentru că discutăm de modificarea articolului unui statut, nu de ce sesizează el acolo", a spus Florin Iordache, pentru MEDIAFAX.

"N-aş putea să spun acum ce anume l-a determinat să introducă o asemenea acţiune. E posibil ca acest lucru să fi fost făcut pentru faptul că i s-a părut că a sesizat o anumită eroare în ceea ce priveşte desfăşurarea congresului, dar, din câte ştiu eu, ne-am luat, îainte de organizarea acestui congres, toate măsurile legale necesare pentru ca lucrările congresului, inclusiv alegerea structurilor de conducere să se facă în mod legal. Nu văd ce anume ar fi putut sesiza. E un om care a exercitat multă vreme funcţia de preşedinte, are cunoştinţe statutare solide, are şi o practică în spate îndelungată, dar demersul acesta probabil că va deveni mai inteligibil atunci când vom şti care este conţinutul sesizării şi vom avea şi o instanţă care s-a pronunţat", a spus Dumitru Buzatu, lider PSD Vaslui, la Digi 24.

Întrebat ce se întâmplă în cazul unei decizii favorabile în instanţă, Buzatu a spus: "Facem alt congres. Foarte simplu".

"Nu e o lovitură sau răzbunare. E un demers în interesul legii, în condiţiile în care, pentru simpatizaţii PSD ştim că Dragnea e condamnat politic. Demersul vine pe baza unor legi în vigoare şi nu au chestiuni legate de partid. nu e atacat Congresul, Viorica Dăncilă şi Fifor", a spus Codrin Ştefănescu, La Antena 3.

"E atacat modul în care a fost condamnat precizându-se scopul a fost de a fi înlăturat din funcţii. Modificările la statut sunt opozabile celor cacre sunt prezenţi. Dacă la Tribunal eşuează, o luăm de la capăt. Refacem Congresul. ", a declarat şi Eugen Nicolicea, la Antena 3.

Alegerea noii conduceri PSD nu a fost validată din cauza unei contestaţii a lui Liviu Dragnea

Fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea nu contestă direct alegerea Vioricăi Dăncilă. Informaţiile apărute în spaţiul pubic fac referire la situaţia lui Liviu Dragnea din momentul organizării Congresului, şi anume că nu demisionase din funcţia de preşedinte.

Contestaţia depusă însă pe 3 iulie şi amânată în 22 iulie a făcut ca nici deciziile Congresului PSD să nu fie validate de instanţă până la o hotărâre definitivă privind contestaţia lui Dragnea.

Sesizarea judecă la Secţia Civilă din cadrul Tribunalului Bucureşti joi după-amiaza, obiectul fiind "modificarea conducerii partidului", la care au fost depuse mai multe cereri de intervenţie.

Prin amânarea validării deciziilor privind congresul din 29 iunie, s-a amânat practic şi validarea noii conduceri a PSD: Viorica Dăncilă- preşedinte al formaţiunii, Eugen Teodorovici- preşedinte executiv PSD şi Mihai Fifor- secretar general PSD.

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Taguri:
dăncilă,
psd,
statut

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici