Ambasadorul Marii Britanii a dormit în stradă de Ziua Internaţională a Persoanelor fără Adăpost - FOTO, VIDEO

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a participat în noaptea de vineri spre sâmbătă la un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Persoanelor fără Adăpost, el dormind, alături de Nicuşor Dan şi alţi voluntari, în stradă, în saci de dormit.

2102 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Marii Britanii a dormit în stradă de Ziua Internaţională a Persoanelor fără Adăpost - FOTO, VIDEO

Ambasadorul Marii Britanii a dormit în stradă de Ziua Internaţională a Persoanelor fără Adăpost (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Ambasadorul a postat pe contul său de Twitter fotografii din timpul nopţii petrecute în condiţii apropiate de cele ale persoanelor fără adăpost. ''Este prima dată când am dat interviu dintr-un sac de dormit'', a glumit el.

 

 

 

Liderul USR, Nicuşor Dan, a participat şi el la acest eveniment menit a atrage atenţia asupra problemelor pe care le au oamenii fără adăpost în Bucureşti şi nu numai.

''Mi-am petrecut noaptea în stradă. Împreună cu ambasadorul Marii Britanii în Bucureşti, domnul Paul Brumell, şi alţi 25 de oameni, mulţi dintre ei angajaţi ai ambasadei sau voluntari britanici. În saci de dormit, pe asfalt mai întâi şi apoi, adăpostiţi de ploaie, într-un cort. Oricum, în condiţii mult mai bune decât oamenii fără adăpost. Indiferent de cauzele care i-au dus pe aceşti oameni în stradă, noi trebuie să arătăm solidaritate cu ei. Administraţia trebuie să ofere acestor oameni măcar servicii minimale privind adăposturi de noapte, îngrijire medicală şi consiliere psihologică şi, la fel de important, servicii de reconversie profesională pentru ca aceşti oameni să aibă şansa să-şi găsească un loc de muncă'', a povestit Nicuşor Dan pe Facebook despre proiectul Asociaţiei ''Casa Ioana''.

 

 

Ziua Internaţională a Persoanelor fără Adăpost este marcată în data de 10 octombrie.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici