Ambasadorul SUA, despre LEGEA DEFĂIMĂRII: Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare. Dragnea: Voi depune noi amendamente

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, critică legea defăimării iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea, precizând că "protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase".

1412 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA, despre LEGEA DEFĂIMĂRII: Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare. Dragnea: Voi depune noi amendamente

Ambasadorul SUA la Bucureşti, despre LEGEA DEFĂIMĂRII: Protejarea libertăţii de exprimare, aspect fundamental al democraţiei (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"(...) Politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase. Condamnăm discriminarea şi ura, dar în acelaşi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare. Aşa cum a declarat preşedintele Obama: <<Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranţei care se ridică împreună împotriva bigotismului...>>", se arată într-o declaraţie de presă a ambasadorului SUA la Bucureşti.

Legea defăimării, iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea, a stârnit un val de proteste în rândul societăţii civile şi în mediul online. PNL a anunţat că va ataca la CCR actul normtiv dacă este adoptat. Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a plenului Canmerei Deputaţilor, săptămâna trecută, urmând ca discuţiile să fie reluate în aceste zile.

 Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că este de acord cu afirmaţiile ambasadorului SUA la Bucureşti privind libertatea de exprimare şi a precizat că va depune noi amendamente la Legea defăimării astfel încât să nu mai existe interpretări, scopul proiectului fiind promovarea toleranţei.

"Am văzut reacţia ambsadorului SUA, sunt total de acord cu afirmaţiile, susţinem libertatea de exprimare", a declarat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent al PSD, precizând că nu renunţă la proiect, dar va elimina din text definiţia defăimării şi va depune o serie de amendamente astfel încât să nu mai existe interpretări.

Dragnea a susţinut că oricine va putea "înjura" pe Facebook, scopul legii fiind acela de a promova toleranţa prin educaţie şi administraţie. "România este o ţară care are nevoie în continuare de toleranţă", a mai susţinut Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că nu afectează libertatea de exprimare prin nicio acţiune, şi nici prin această lege.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici