Video Ana Birchall, despre noul şef al Secţiei de anchetă: Este normal să fie în primul rând profesionist

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a declarat, marţi, înaintea şedinţei plenului CSM pe a cărui ordine de zi se afă şi organizarea concursului pentru numirea noului şef al Secţiei de anchetă, că acesta trebuie să fie în primul rând un profesionist.

970 afișări

"Ordinea de zi a fost stabilită de CSM. Daţi-mi voie să nu-mi dau eu cu părerea cum trebuie să fie un coleg sau o colegă, este normal să fie în primul rând profesionist", a declarat Ana Birchall, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ministrul interimar al Justiţiei a fost întrebat despre posibilitatea ca şedinţa plenului să se amâne din lipsă de cvorum, Ana Birchall replicând: "Acum aud pentru prima dată. Am venit la această şedinţă în calitate de ministru interimar al Justiţiei, membru de drept în CSM, rolul CSM este consfinţit în Constituţie ca fiind garatul independenţei justiţiei şi mi se pare normal să am un dialog cu colegii mei de aici".

Plenul CSM este programat să se întrunească, marţi, pentru a decide organizarea concursului pentru numirea în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, din cadrul Parchetului General, după ce actualul şef, Gheorghe Stan, a fost numit judecător la CCR.

Un alt punct de pe ordinea de zi a şedinţei plenului este şi validarea rezultatelor concursului pentru numirea lui Lucian Netejoru în funcţia de şef al Inspecţiei Judiciare. Netejoru a obţinut, la concursul din martie susţinut în faţa comisiei CSM, un nou mandat, el fiind şi singurul candidat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici