Video Ana Birchall: Fiecare instituţie menţionată în raportul GRECO să-şi facă analiza şi să ia măsuri

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marţi, că instituţia pe care o conduce va face o analiză după rapoartele GRECO, aşa cum, după părerea sa, ar trebui să facă fiecare instituţie menţionată în acest raport şi să ia măsurile care consideră că se impun.

1578 afișări

"Ministerul Justiţiei şi Guvernul, prin Ministerul Justiţiei, a dat dovadă de transparenţă, a dat dovadă de bună-credinţă, de profesionalism şi, în mai puţin de două săptămâni de când am primit rapoartele, le-am şi tradus şi au fost publicate astăzi. Eu mă bucur că, în raportul acesta, un obiectiv important al Ministerului Justiţiei, asumat pe perioada Preşedinţiei noastre, a fost aderarea Uniunii Europene la GRECO în calitate de observator. Pot să spun că acest obiectiv al Ministerului Justiţiei a fost îndeplinit. În legătură cu celelalte recomandări, vă rog să ne înţelegeţi, la Ministerul Justiţiei noi o să ne facem propria analiză, aşa după cum cred că fiecare instituţie menţionată în raportul GRECO o să-şi facă propria analiză şi să tragă concluziile şi să ia măsurile care consideră că se impun", a declarat Ana Birchall.

Ministerul Justiţiei a publicat, marţi, cele două rapoarte GRECO la adresa României.

Grupul Statelor contra Corupţiei (GRECO) a transmis că România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupţiei exprimând preocupare privind reformele din sistemul judiciar, în special asupra refuzului Bucureştiului de a desfiinţa Secţia specială de investigare a magistraţilor.

Taguri:
birchall,
greco,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici